sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Key Lime Pie


 Moikkamoi!

Muuntelimme amerikkalaisen reseptin suomalaiseen makuun sopivaksi, ja tämä oli yllättävän helppo valmistaa!





Ja tässä ohje:

15 grahamkeksiä (paremman puutteessa; digestivekeksejä)
2 rkl sokeria
3/4 dl pehmeää voita

4 munaa (keltuaiset, halutessasi jätä valkuaiset vielä erikseen, lue alempaa)
1 prk kondensoitua maitoa
3-4 limeä

2,5 dl kermaa tai valkuaisista vaahdotettu marenki

1. Murskaa keksit, sekoita joukkoon sokeri ja pehmeä voi. Seoksen tulisi olla aika hienoa, jotta se pysyy vuoassa kasassa.
2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Painele muruseos 24-26cm piirasvuokaan, myös reunoille. Paista uunissa 12min, kunnes pohja on kauniin ruskea. Jäähdytä.
3. Erottele keltuaiset. Vaahdota keltuaisista vaalea, paksu vaahto. Lisää kondensoitu maito ja puolet limemehusta (2 limeä). Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää loput mehut ja raasta 2tl limenkuorta joukkoon.
4. Voit halutessasi lisätä seokseen hieman vihreää väriainetta. Tämä ei ole pakollista, mutta se tuo piiraalle ominaisen värin =)
5. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista uunissa samassa asteessa 12min. Anna jäähtyä kunnolla paiston jälkeen.
6. Vaahdota kerma pehmeäksi vaahdoksi tai valkuaiset sokerin kanssa marengiksi. Levitä piiraan päälle joko kerma tai marenki. Koristele haluamallasi tavalla. Anna asettua jääkaapissa noin 1 tunti ennen tarjoilua.






JA SITTEN HERKUTTELEMAAN! ♥

-Dr.Sugar-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)