maanantai 30. heinäkuuta 2012

Oreo-Cheesecake

No mutta heippa! :)

Meillä täällä tykkäillään jenkkien dominoista, oreo-kekseistä,  ja juustokakusta. Siksipä päätimme yhdistää nämä ihanuudet, tässäpä tulee ohjetta oreo-juustokakkuun. Oreothan voi myös korvata vaikkapa pipareilla jouluna saaden herkullisen piparijuustokakun!







Pohja:

175g oreo-keksejä (tai dominoita)
50-75g voita/margariinia

1. Murskaa keksit ja sulata voi.
2. Sekoita ne keskenään ja painele haluamasi vuoan pohjalle (n.22-24cm halkaisijaltaan).

Juustokakkumassa:

5dl kermaa
400-450g tuorejuustoa
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1rkl appelsiinimehua
n. 120g oreo-keksejä (tai dominoita)


(3-4 + rkl vettä liivatetta mikäli haluat tiiviimmän kakun, lisää sula liivateseos ennen keksejä juustokakkumassaan ohuena nauhana)

1. Vispaa kerma ja laita se hetkeksi sivuun.
2. Vatkaa toisessa kulhossa juusto, sokerit ja mehu noin 3 minuutin ajan, kunnes juusto on notkistunut.
3. Lisää juustomassa kermaan ja vatkaa tasaiseksi.
4. Murskaa keksit sopivan kokoisiksi paloiksi ja nostele kakkumassaan varovasti.
5. Kaada seos vuokaan (mikäli sinulla on reuna- tai irtopohjavuoka, laita reunakalvo) ja laita se pakkaseen vähintään 6 tunnin ajaksi. Anna sulaa ennen tarjoilua.
6. Koristele valmis kakku!



Vinkkinä! Jos teet kakun ilman liivatetta, suosittelemme hyydyttämään sen pakkasessa. Jos käytätte liivatetta jääkaapissakin massasta tulee tiivis. Pakkasen etuna on myös erittäin sileät reunat.




-Dr.Sugar-


23 kommenttia:

  1. Oreo on mun lemppari keksi ehdottomasti samoin kuin minttudomino, oletko oreonia käyttänyt jäätelössä? huomautus, olen hulluna jäätelöihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oreot on kyllä herkullisia, ja voin sanoa että tämä juustokakku on ja pysyy yhtenä lempparinani! Jos haluat, voimme toteuttaa oreojäden? Voimme omistaa sen sinulle! :D

      Poista
  2. Apua saako Suomesta oreoita?!

    VastaaPoista
  3. Juu tottakai saa! Ainakin helsinkiläisestä Behnfords liikkeestä, joilla on myös verkkokauppa. Muutamista cittareista saa niitä myös! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi hitsi kun minä asun täällä korvessa:( meidän cittarista ei ainakaan löydy:(

      Poista
  4. Hei! Kakku kuulostaa aivan ihanalta! Mietin vain, että pysyykö kakku varmasti kasassa, kun massaan ei tule ollenkaan liivatetta? :) t, oreo-fani

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se pysyy kasassa loistavasti! Jos totta puhutaan, meillä on kyseinen kakku juuri pakkasessa tekeytymässä ;)

      Poista
  5. Ok, kiitos pikaisesta vastauksesta! :) onko kakku pakko laittaa pakkaseen? On niin pieni pakastelokero, että ei vuoka mahdu sinne.. .s hyytyisiköhän se jääkaapissa? vai onko se tarkoitus tarjota pakkasesta päin vähän jäisenä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistuu hyvin jääkaapissakin, mutta kakku kannattaa tehdä edellisenä iltana ja pitää kylmässä ihan koristeluun saakka! :)

      Poista
  6. kuinka kauan kakku saa olla pakkasessa ennen kuin menee huonoksi? jos sen tekee jo paria päivää ennen juhlia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säilyy loistavasti pari päivää! Tosin vuoka kannattaa kelmuttaa päältä ettei kakkuun pääse tarttumaan makuja! Ota reilusti ennen tarjoilua sulamaan! :)

      Poista
  7. Hei, mietin vain mitä kermaa käytit? Toivon pikaista vastausta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytämme yleensä vispikermaa! :) Valio on suosikkimme!

      Poista
  8. moikka! kauanhan tätä uskaltaa pitää tarjoilupöydässä, ennen kuin alkaa levähtämään? :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikkamoi! Meillä on ollut esillä parikin tuntia ja hyvin pysyi kasassa :-) varsinkin jos sen hyydytti jääkaapissa! :-)

      Poista
  9. Moikka! Voikohan tätä kakkua pitää pakkasessa viikon verran? Pitäisi juhliin tehdä kakku mutta ei ole aikaa kun viikko ennen juhlia :D (kirjoitin jo kerran kommentin eikä sitä näy, sori jos toistain itseäni)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai voi! :) kannattaa kuitenkin vuorata esim vuoka missä se on kelmulla ettei kakkuun imeydy makua. Ja muistaa ottaa kakku sulamaan ajoissa! :)

      Poista
  10. Mikäköhän mulla meni pieleen, kun tein tätä eilen, ja kun tänään otin sen vuuasta, pysyi just ja just kasassa mutta oli edelleen aika löysää... Sitä kysyisin, että kuuluko kakun olla sellaista? Tein kaiken ihan ohjeen mukaan, vaihdoin appelsiinimehun tilalle vaan maidon, ei kai se vaikuta mitenkään? Maku oli kyllä tosi hyvä ja ajattelin tehdä tosta massasta trifleä jos leivon vaikka kakkupohjan siihen seuraksi, kun kakkumassana meinaa lössähtää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että mikähän on mennyt vikaan :o meillä on aina onnistunut todella hyvin. Mitä kermaa käytit? Kermoissa on aika paljon eroja myös, samoin itse asiassa tuorejuustoissa. Käytin juuri viime viikonloppuna eri tuorejuustoa kuin yleensä ja leivonnaiset meni päin pläsiä. :/

      Poista
  11. mitä tuorejuustoa käytitte tässä?

    VastaaPoista
  12. Mikä olisi mun kakussa voinut mennä vikaan? Tein kaiken ohjeen mukaan mutta kakku ei pysynyt kasassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei :/ en osaa kyllä yhtään sanoa! Minkä merkkistä tuorejuustoa käytit? Olemme itse tehneet tämän Philadelphiasta sekä toiselle kerralla mascarpone/philadelphia yhdistelmällä ja kummallakin toimi. Kummallakaan kerralla emme käyttäneet liivatetta. Laitoitko liivatetta? Tai käytitkö pakkasen kautta? Joskus myös kesä voi tehdä kepposet hyydytettävien kakkujen kanssa!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)