sunnuntai 12. elokuuta 2012

Lakritsijäätelö

Moikka!

Nyt hemmotellaan lakritsijäden ystävien makunystyröitä, nimittäin tässä tulee ihanan lakritsijäden (ilman jäätelökonetta) ohje;



5 dl kermaa
n. 2 dl kondensoitua maitoa
n. 2 dl lakritsakastiketta (itse tehtyä tai myös kaupan käy)
2 tl vaniljasokeria
(lakritsakaramelleja)

1. Sekoita lakritsakastike (jätä n. ½dl koristeluun) ja kondensoitu maito keskenään. Lisää joukkoon vaniljasokeri.
2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Lisää lakritsaseos kerman sekaan hellästi käännellen (lisää myös karamellit). Kaada puolet jäätelömassasta pakastuksen kestävään astiaan ja lisää vähän lakritsakastiketta. Kaada loput massasta ja koristele pinta lakritsakastikekuvioilla tms.
4. Anna pakastua yön yli, tai malttamattomana vähintään 8-10h.






Ja tämä vei kyllä kielen mennessään. Ja oli myös ihanan helppo ohje.

Leppoisaa sunnuntain jatkoa! =)

-Dr.Sugar-

13 kommenttia:

  1. Oih, tän täytyy olla hyvää, mä rakastan lakujädeä.

    VastaaPoista
  2. Moikkelis!

    Eksyin facebookin kautta tänne jostakin syystä X, mutta täytyy sanoa että teillä on ihana blogi! Itsekin jaan kanssanne raukkauden herkkuja kohtaan, ulkoasu täällä on herkullinen ja kuvat ovat todella hyvälaatuisia! Huomasin myös että teillä on täällä suklaa Cupcake-ohje, mutta jossaan pienen toiveen esittää, niin saisiko postauksen erilaisista cupcake-kuorrutteiden ja koristeluiden valmistuksesta? :)

    Jään mielenkiinnolla seuraamaan, mitä muita herkkuja tänne postailette. Hyvää tulevan syksyn alkua teille!

    VastaaPoista
  3. Ihani jätskiohjeita täällä, kuvista puhumattakaan!

    VastaaPoista
  4. Mä oon heikkona lakujäätelöön, ei tämmösii saa julkaista :D :P

    *lähtee kauppaan ostaa jäätelöö*

    xx

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myöntää että täällä ruudun takana on myös kaksi innokasta lakujäde-fania ja siksi tämä resepti vei meidän kielet ja sydämet mennessään, kannattaa kokeilla! =)

      Poista
  5. Vastavierailulla! :) Jestas miten ihania ohjeita, täällä täytyy pistäytyä vastakin. Mäkin tein vastikään lakujätskiä, ja samalla ensimmäistä kertaa itse jätskiä. Järkyttävän hyvää tuli, eipä jää viimeiseksi kerraksi.

    VastaaPoista
  6. Siis tää ohje oli aivan mahtava!!! Tuli niin hyvää!!! "onneks" mies ei tykkää lakusta, niin jäi mulle enemmän... :)


    T.Ahmatti

    VastaaPoista
  7. Herkullista jätskiä tuli teidän ohjeella, tattista vaan! Aion Ehdottomasti kokeilla myös muita makuja :)
    Osaisitteko sanoa, miten esim. kermaliköörillä maustettu jäätelö onnistuu? Alkoholihan taitaa vähän vaikuttaa massan jäätymiseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ihana kuulla että resepti maittaa muillekin! =) Kermaliköörin käyttämistä ei itse olla kokeiltu, mutta luulisin sen käytön onnistuvan, mikäli kerman määrää lisää vähäsen :--) kermaliköörihän on kuitenkin melko paksua niin se ei kauheasti "vetistä" seosta. Ja alkoholia kermaliköörissä ei ole niinkään paljon etteikö pakastuminen onnistuisi. Eikun vaan kokeilemaan! =)

      Poista
  8. Hei! Käytittekö sokeroitua vai sokeroimatonta kondensoitua maitoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sokeroitua, mutta kannattaa huomioida ostaessa, ettei vahingossa ota valmiiksi keitettyä kinuskia tavallisen kondensoidun maidon sijasta.

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)