sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Passion Curd

Moi!

Tänään oltiin tekemässä teidän toivomia ranskalaisia macaronseja, kunnes huomasimme ohjeemme hävinneen ja uusien ohjeiden testailussa menee aikansa joten se postaus resepteineen on vielä työn alla!
Mutta mitä saimme kuitenkin aikaiseksi (hieman epäonnistuneiden macaronsien lisäksi) oli ihana passion curd!




Ohje;

1 kananmuna
2 keltuaista
1,2 dl passionin hedelmälihaa (n. 5-6 passionia)
2-3 rkl sokeria
40-45 g voita

1. Vispaa hetki (alle minuutti) kananmunia, keltuaisia ja sokeria. Sekoita niiden joukkoon hedelmäliha.
2. Kun kananmunat, keltuaiset, sokeri ja hedelmäliha on sekoittuneet, laita ne vesihauteeseen.
3. Sekoittele seosta koko aika ja lisää joukkoon paloiteltu voi.
4. Jatka sekoittamista n. 5-10 minuutin ajan, kunnes seos paksuuntuu ja alkaa saamaan "tahnamaisen" muodon.
5. Anna jäähtyä hetki. Kaada valmis curd ilmatiiviiseen rasiaan ja anna sen tekeytyä jääkaapissa muutama tunti ennen käyttöä.

Niin helppo ja aivan uskomattoman hyvä ohje (varsinkin jos passionit ovat ihanan kirpeitä). Ja pesee laudalta kaupan valmiit curdit.

Tämä siis sopii mainiosti macaronsien väliin ja mihin muualle curdia tahtookaan käyttää. Curd säilyy jääkaapissa n. 2-3 päivää.


-Dr.Sugar-





3 kommenttia:

  1. Aivan mahtavaa että laitoitte tämän reseptin esille. Itsekkin muistan nähneeni "jossain" vastaavan, mutta eihän sitä enää löydy. Nyt pistän tämän sivun muistiin ja pitää testata tätä herkkua mahdollisimman pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava että tästä on hyötyä muillekin! :) tämä menee itsellä ainakin macaron-täytteiden ykköspäähän =)

      Poista
  2. Nuo macaronit eivät voi olla muuta kuin taivaallisia!

    Blogissani on teille pieni tunnustus :)

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)