perjantai 7. syyskuuta 2012

Toffeemoussekakku - Butterscotch Mousse Cake

Iltaa!

Ennen reseptiä on meillä ihan varsinaista asiaakin, minkä meidän ihanat FB-lukijamme tietävätkin jo; 

Tässä teille iloisia uutisia meidän tulevaisuudestamme; Lokakuussa syntyy blogimaailmaan uusi jännittävä Inspiration-konsepti, johon blogimme Dr.Sugar on kutsuttu mukaan!
Inspiration tarjoaa teille lukijoille ennen näkemättömän tavan seurata blogeja kuvavirran avulla, tietokoneelta ja mobiililaitteilta. Lukijat saavat sivuston kautta seurattavakseen 300 mukaan kutsuttua laadukasta blogia, jotka tarjoavat inspiraatiota ja ideoita muodin, kauneuden, ruoan, sisustuksen ja lifestylen maailmasta.

Ja tämä on myös syy tuohon sivupalkista löytyvään lukijatutkimukseemmekin! :) Siihen kannattaa osallistua, sillä osallistujien kesken arvotaan mahtavia lahjakortteja mitkä käyvät mm. H&M:n, Jyskiin, Suomalaiseen Kirjakauppaan, Dinskoon, Plantageniin, Spice Iceen ja moniin muihin! :)


Noniin, tämä reseptihän voitti blogimme kyselyn että minkä reseptin haluaisitte meidän toteuttavan ja tässä se siis tulee. Ja tämä resepti on aikas herkullinen, nam.



Ohje;

175 g toffeenmakuisia dominokeksejä
n. 60 g voita

1. Aseta vuoan reunalle reunakalvo. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos vuoan pohjalle (n. 20-22cm halkaisija) ja anna jähmettyä kylmässä hetki. 

5 dl kermaa
4-5 liivatetta
n. 3 dl kinuskia, mieluiten itse tehtyä
2 tl sokeria/vaniljasokeria
ripaus merisuolaa
(50 g tummaa suklaata)

1. Laita liivatteet kylmään veteen pehmittymään. Mikäli laitat ohjeeseen suklaata, laita liivatteita 4 kpl ja suklaan pois jättäessä 5 kpl.
2. Vatkaa kinuskia muutama minuutti jotta siihen tulee vähän "ilmavuutta".
3. Ota n. 1 rkl kermaa sivuun. Vatkaa loppu kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Puristele liivatteet "kuivaksi" vedestä ja sulata ne 1 ruokalusikallisessa kermaa. ÄLÄ ANNA KIEHUA!
5. Liivatteiden sulaessa, lisää kinuski kerman sekaan hellästi käännellen.
(Sulata tumma suklaa mikrossa ja kääntele myös kermaseokseen.)
6. Lisää kinuskikerman sekaan liivatteet nauhana koko ajan sekoittaen.
7. Kaada massa vuokaan ja vuoraa kelmulla. Jäädytä seos pakkasessa mieluiten seuraavaan päivään, koristele ja nauti!



Nam!

-Dr.Sugar-

10 kommenttia:

  1. OMG.... yksi asia mitä rakastan maailmassa NIIN paljon: toffee.
    Tää näyttää todella hyvältä! ja varmasti maistuu.

    -Minna :D

    VastaaPoista
  2. Oih, näyttää niin täydelliseltä! Pakko testata joskus! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon kaikille kommenteista! =)

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä kyllä herkulta!! :-)

    VastaaPoista
  5. Kauanko ennen tarjoilua kakku kannattaa ottaa pakastimesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnista pariin :) riippuu antaako sen "sulaa" jääkaapissa vai ihan huoneenlämmössä! :) ja itse tykkäilen kakusta vielä vähän "jähmeänä", joten söisin sen heti jos vaan veitsin saisin läpi! Ehkä tämä on tälläinen ikuisen jäätelönystävän juttu :D

      Poista
  6. Iikkk.. ihanaa herkkua!! Tätä on kyllä pakko testata =)

    VastaaPoista
  7. Näyttää aivan sairaan ihanalta!! :D

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)