sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Mint Chocolate Ice Cream

Moimoi.

Okei... tiedetään että lupasimme ettei enää jäätelöreseptejä vuoden 2012 puolella, mutta talvi-iltoina kotona lämpimässä on mukava käpertyä peiton alle ja lusikoida ihanaa jäätelöä nassuun.
Siksi tämä minttusuklaajäden ohjekin tulee nyt blogiin!


Jäätelö-ohje;

0,5 l kermaa
1 purkki kondensoitua maitoa (ei kinuskiksi keitettyä)
150-200g tummaa suklaata pilkottuna, tai vaihtoehtoisesti esim. After eighteja
1-3 rkl vaaleaa siirappia/glukoosia
piparminttuöljyä oman maun mukaan (öljyä, aromissa ei riitä potkua)
+ tippa vihreää elintarvikeväriä jos haluatte jädestä minttuisen vihreää

1. Sekoita keskenään kondensoitu maito, pilkottu suklaa (jätä vähän koristeluun), siirappi ja piparminttuöljy sekä väriaine.
2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele joukkoon äsken sekoitettu massa.
3. Laita pakastuksen kestävään astiaan ja koristele pinta lopuilla suklaapaloilla. Anna pakastua n. 8 tuntia, mieluiten yön yli.




Mukavaa talvisen sunnuntain jatkoa! :)

-Dr.Sugar-

4 kommenttia:

  1. Näyttääpä herkulliselta! Saako tuota piparminttuöljyä ihan tavallisista ruokakaupoista?

    VastaaPoista
  2. Hyvin_ varustetuista kaupoista! Tuli itse kokeiltua aromin kanssa ja voin sanoa etten toista kertaa erehdy! :) piparminttuÖLJY kunniaan!

    VastaaPoista
  3. Paljonko laitoit piparminttuöljyä, kun en osaa yhtään arvioida?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparminttyöljyä kannattaa lisätä pisaratuntumalla! :) Kannattaa maistaa välissä, niin saa haluamansa maun!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)