torstai 6. joulukuuta 2012

Snowman pops

Moi! Ja rauhallista itsenäisyyspäivää! :)

Tämän päivän ja tottakai lähestyvän joulun kunniaksi teimme suloisia lumiukko popseja, joita on helppo kaikkien valmistaa vaikkapa joululahjoiksi tai ihan muuten vaan! :)Ohje;

200g dominokeksejä (tai muita saman mallisia)
n. 250g valkosuklaata (vaikkapa kaksi pandan valkosuklaalevyä)

Koristeluun oranssia ja mustaa sokerimassaa/marsipaania/pikeeriä

+ jäätelö/tikkaritikkuja

1. Työnnä tikut keksien väliin ja anna keksien tikkuineen olla hetki pakkasessa. Tällä aikaa muotoile oranssista massasta porkkanan muotoiset nenät ja mustasta massasta pyöreät silmät ja suut.
2. Sulata valkosuklaa. Dippaa keksit suklaassa ja naputtele ylimääräinen suklaa pois. Aseta popsit muoviselle alustalle (esim leikkuulauta) tai isolle lautaselle makaamaan vierekkäin ja laita koristeet paikoilleen. Popsit voi toki "jähmettää" pystyasennossakin, mutta silloin valkosuklaan tulee antaa jähmettyä hieman ennen koristelua.
3. Laita muovialusta popseineen pakkaseen n. 10 minuutiksi. Tämän jälkeen ne ovat valmiita tarjoiltavaksi!

Vinkki! Huoneenlämmössä kestäviin popseihin valkosuklaa kannattaa temperoida (helppo tapa; sulata 150g suklaata ja sekoita siihen n.50-100g pilkottua huoneenlämpöistä suklaata) tai käyttää valmiiksi temperoituja Candy Melts tai Simply Melts nappeja.
Mukavaa itsenäisyyspäivän jatkoa! :)

Muistakaa katsoa Linnan Juhlat! 

-Dr.Sugar-

15 kommenttia:

 1. Hauskoja lumiukkoja, noita täytyy kyllä joskus kokeilla! :)

  VastaaPoista
 2. Piparidominoista tulisi kyllä hyvä ;) Itsekin ajattelin tehdä lumiukkopopseja jouluksi lapsille hieman monimutkaisemmalla reseptillä (kaksipalleroinen lumiukko), mutta jos kiirus iskee, niin taidanpa hyödyntää tätä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ehdottomasti kaksikerroksiset olisi mahtavia! Ylös minidomino ja alas normaali :)

   Poista
 3. Miten olet saanut suklaan niin juoksevaksi, että keksejä on voinut dipata siihen?
  Meillä sula suklaa jähmettyi yhdeksi isoksi möykyksi, eikä siihen voinut dipata mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Suklaa on parasta kun se sulattaa vesihauteessa liedellä. Kuitenkin myös mikrossa onnistuu hyvin.
   Koska valkosuklaa ei oikeastaan ole suklaata lainkaan, sen kuumentamisessa tulee olla todella tarkkana. Itse sulattelen sitä vähän kerrallaan pieniksi paloiksi pilkottuna.
   Laita levystä (panda/marabou parhaat) noin 1/3 MUOVIkulhoon sulamaan, ja kun se on sulanut lisää seuraavat 1/3, kunnes olet sulattanut koko levyn.
   Valkosuklaassa on haastavaa se, että se kuumenee todella helposti yli. Sillä että lisää sulamattomia paloja sulaneen sekaan, saa viilennettyä suklaata ja se ei pääse lämpenemään yli ja menemään möykyksi!
   Myös yksikin pisara vettä möykyttää suklaan kuin suklaan! Varo siis nesteitä! :)

   Toivottavasti onnistuu seuraavalla kokeilulla! :)

   Poista
 4. Ihana ohje, mutta miten ne pitää säilyttää ja kauanko kestävät syömättä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Jos valkosuklaan temperoi, tikut säilyvät huoneenlämmössä. Mikäli niitä ei temperoi, jääkaapissa. Sanoisin että noin viikon verran, suojattuina, ettei niihin tartu makuja! :)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 5. Itse tein noita sunnuntaina, ovat vielä pakastimessa, pitäisikö siirtää jääkaappiin.
  Ajattelin antaa perjantaina ystävälle. Mutta en muistanut temperoida, pystynkö antamaan vai sulavatko ne?? Miten nopeasti sulaa huoneenlämmössä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kyllä niiden pitäisi hetki säilyä ihan hyvänä ilman temperointiakin. Tosin mitä emme ole itse kokeilleet, on tuo kyseisten popsien pakastaminen! Kannattaa ainakin ottaa ajoissa jääkaappiin! Toivottavasti onnistuu!

   Poista
 6. Hei! Montako popsia tällä ohjeella tulee? Näyttää tosi kivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnilleen yhden dominopaketin verran! :)

   Poista
 7. Hei

  Meille tuli kaksi ongelmaa leivottaessa näitä:
  1. tikut halkaisivat joka toisen dominon, siis kun laittoi tikkua dominokeksin väliin, se halkesi. Puolet kekseistä ei haljenneet. Oli LU-merkkisiä dominoita. Olisiko jotain vinkkiä, miten ne keksit saa pysymään ehjinä... :)
  2. kun valmiit lumiukot otti pakkasesta, niin ne olivat jäätyneet alustaan (lautanen) kiinni ja rikkoontuivat, kun niitä yritti irrottaa. Johtuiko tämä väärästä alustastasta eli lautasesta? Maku oli hyvä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitoksia kommentista! Meilläkin meni muutama keksi silloin rikki tikkui asettaessa. Riippuu varmaan siitä miten "kovasti" täyte on kiinni keksissä. Kokeilimme itse paria erilaista tekniikkaa; tekniikka 1. lämmitä keksejä mikrossa muutaman sekunnin ajan joten täyte pehmittyy ja tikun saa helpommin sisään. tekniikka 2. irrottaa hellästi toinen keksipuolisko ja asettaa tikku väliin ja "kansi" takaisin päälle.
   Toiseen vaivaan; tosiaan tikkarit pitää irroittaa erittäin hellästi alustalta. Meidän muovialustamme oli pehmeä, joten saimme taivutettua sitä siten että tikkari irtosi. Toinen vaihtoehto on käyttää foliota tai leivinpaperia alustan päällä! :)

   Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)