sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Meringue Cake - Marenkikakku

Heippa!

Tänään tehtiin pieni marenkikakku, ihan vaan huvin vuoksi! Kokeiltiin päälle uutta pursotustakin!
Marenki on tehty italialaisen marengin ohjeella ja se on mielestämme parasta!


Ohje;

2½ valkuaista
3½ dl sokeria
½tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta

1. Vatkaa vispilällä kulhossa lämminvesihauteessa valkuaiset ja sokeri. Jatka vispaamista kunnes sokeri ei enää tunnu "rakeiselta", vaan on sulanut valkuaisen joukkoon. Voit kokeilla seosta sormiesi välissä. Tähän menee noin viitisen minuuttia.
2. Siirrä kulho pois hauteesta ja vatkaa käsivatkaimella tai yleiskoneessa n. 10 minuuttia, kunnes seos on selvästi paksumpaa ja kuohkeampaa. Voit kokeilla sormellasi vaahtoa, jos sormeen jää "huippu" on seos valmista.
3. Lisää lopuksi vanilja ja sekoita se hyvin joukkoon.
4. Seos on nyt valmista pursotettavaksi tai levitettäväksi.



Herkullista!

Mukavaa laskiaissunnuntaita! Nyt syömään uunituoretta pullaa!

-Dr.Sugar-

9 kommenttia:

  1. Kaunis ja herkullisen näköinen kakku! Onnistuuko tuosta marenkikreemi? Samaan tyyliin kuin sweitsiläinen?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaikille kommenteista! :)

    Kyllä tuosta ohjeesta saisi kreemin muunneltua. Rasva tulisi lisätä tuossa 2.kohdan paikkeilla, sitten kun vaahto on vähän jäähtynyt :)

    VastaaPoista
  3. Ei kai tuota edes raaski syödä! Niin on kaunis!

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)