maanantai 25. helmikuuta 2013

Mustikkajäätelö - Blueberry Ice Cream

Moimoi! :)

Koska näytitte vihreää valoa uusille jäderesepteille, tässä tulee yksi herkullinen!


Mustikkajäätelö-ohje;

0,5 l kermaa
1 purkki kondensoitua maitoa (ei kinuskia)
200-250g mustikoita
1-3 rkl vaalea siirappia/glukoosia

1. Sekoita keskenään kondensoitu maito, siirappi ja mustikat. Jos käytät pakastemustikoita, murskaa niitä vähän ennen kuin sekoitat ne muihin aineksiin.
2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja käännellen lisää joukkoon äsken sekoitettu massa.
3. Laita pakastuksen kestävään astiaan ja anna jähmettyä n. 8 tuntia tai yön yli.

VINKKI! Muutkin marjat kuten vadelmat tai puolukat sopii mainiosti mustikan tilalle!




Nämä jädereseptit on tosi helppoja ja kivasti muunneltavissa. Massaa ei onneksi tarvitse pakastuksen aikana sekoitella ja jäätelömassan koostumuksesta tulee silti ihanan kuohkea valmistuessaan.

Mukavaa maanantain jatkoa kaikille! :)

-Dr.Sugar-

12 kommenttia:

  1. nami, kuulostaa ja näyttää tosi ihanalle! Pitää varmaan joskus testata :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulta :) tämmöset jäätelöt johon tulee kondensoitua maitoa on aina hyviä!

    VastaaPoista
  3. Minä tein juuri perinteistä mustikkajäätelöä, mutta tätäkin täytyy kokeilla. En ole ennen kokeillut kondensoidun maidon kanssa, mutta kai se on pakko kokeilla...

    VastaaPoista
  4. Ihanan väristä! Ja varmasti herkkua :)

    VastaaPoista
  5. Nam, herkullisen näköistä jäätelöä. Kondensoidulla maidolla saa kyllä tehtyä ihanan helposti jäätelöitä. Kesää odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ja kun siitä tulee niin hyvääkin vielä...! :)

      Poista
  6. tuleeko näistä jäätelöistä mitä teette sellasia jäätelömäisen pehmeitä eli helposti lusikoitavia eikä ns."jäädykemäisiä"? Haluttais testata jotain teidän jäätelöohjetta mutta pettymys on suuri jos se muistuttaa liika jäädykettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä on ainakin tullut tosi pehmeitä! Pitää vaan varmistaa että kermavaahdosta tulee kuohkea, sillä jos se on liian löysää tai liian kovaa, voi jäätelöstä tulla kovaa myös. Myös kun jädeen ei lisätä mitään säilöntä-aineita, se kannattaa ottaa n.10-15 min ennen tarjoilua pakkasesta! :)

      Poista
    2. testasin ja tuli toooosi hyvää jäätelöä. :)

      Poista
  7. Kuullostaa vähän liian hyvältä ja helpolta ollakseen totta. :D Siis eikö kondensoitua maitoo tarvitse ollenkaan keittää, ku eiks siitä sit tuu kinuskia? Onko välii, et käyttääks kuohu vai vispikermaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän reseptiin ei tarvitse keittää lainkaan tuota kondensoitua maitoa! Sen voi käyttää sellaisenaan :)
      Itse käytämme vispikermaa!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)