sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Rocky Road Moussekakku

Moikka!

Tuunasimme juhliin normaalista suklaamoussekakusta rocky road kakun. Ja sen verran nopeasti se tarjolta katosi parempiin suihin, että ilmeisesti kelpasi! :)


Ohje;

5 dl kermaa
2 rkl sokeria
n. 300 g maitosuklaata, sulatettuna
3 liivatelehteä
½ dl kahvilikööriä
--
175 g dominokeksejä
75 g voita/margariinia
--
+pähkinöitä
+suklaata
+vaahtokarkkeja
+kinuskia

1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne n. 20-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. (Muista vuorata vuoka leivinpaperilla tai reunakalvolla!)
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa. 
5. Sulata liivatteet kahviliköörin kanssa kattilassa liedellä.
6. Kaada likööri-liivate seos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin (tai yön yli jääkaapissa).
8. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.




Itse käytimme oman lempparimme Karkkikauppa Sweetheartin vaahtokarkkeja mitkä olivatkin ihanan pumpulisia ja herkullisia! Kiitos Mariannelle taas! :)
Juhlapöytään teimme myös itse konvehteja! Nam! 

-Dr.Sugar-

16 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen kakku! Olenkin etsinyt ohjetta syntymäpäivilleni ja nyt sopiva kakku löytyi. Kiitos muutenkin ihanan inspiroivasta blogista, olen usein leiponut reseptienne mukaan ja suositellut blogianne muillekkin :)

    Mietin tämän postauksen kuvia katsoessani, että miten saatte kakkuun noin tasaisen pinnan? Itse olen esimerkiksi juustokakkuja leipoessani yrittänyt lastalla tasoittaa kakun pintaa, mutta jotenkin onnistun aina saamaan pinnasta epätasaisen tai siihen syntyy tasoituksen yhteydessä ikään kuin uria. Tällaisena perfektionistina kaipaisinkin teidän vinkkejänne. Kiitos jo etukäteen ja aurinkoista kevättä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tasainen pinta syntyy parhaiten jos massa ei ole liian paksua!
      Ja itsellä on tapana tehdä niin että kun olen saanut kakun vuokaan, napauttelen sitä pöytää vasten muutaman kerran että ilmakuplat häviää ja kakku tasoittuu! :)

      Kiitos kommenteista!:)

      Poista
  2. Ihan täydellinen kakku! Niin priimat reunat ja pinta!

    VastaaPoista
  3. Jospas kolmas kerta toden sanoo...jätin jo kaksi kommenttia tähän, mutta jostain syystä kone jää vain lataamaan eikä ne lähde yhtikäs mihinkään.
    Olette jälleen keksineet mahtavan ohjeen, jota on pakko kokeilla. :) Toteutin juuri ideanne porkkanakakku popseista ja ne olivat TAIVALLISEN hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ja hyvä että maistui! :) Kokeile ihmeessä, tästä kakusta kyllä ainakin meidän vieraat tykkäsivät tosi paljon :) itse ehdin saada lusikallisen kunnes kakku oli jo kadonnut :p

      Poista
  4. Ihania noi purkit, haluaisin itsellekin jotain tuollaisia. Mua vaan harmittaa, että meillä on yks sellainen muovinen popcornkulho niin siitä on alkanut värit kulua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on kyllä suloisia! Pahvisia tosin, ja Confetista ostettu :)

      Poista
  5. Ihanan herkullisen näköinen kakku, aivan pakko testata :)

    VastaaPoista
  6. Perjantaina kun 6v. tyttäreni kanssa surffailtiin läpi muutamia blogeja ja etsittiin hänelle mieluista nimpparikakkua oli tämä ehdoton suosikki. :) Tällaisen hän äidin avustuksella sitten leipoo huomiseksi, kun mummut ja pappat tulee nimpparikaffeelle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Ja voin sanoa että kakku on yksi lemppareistamme! Niin hyvää! =)

      Poista
  7. En oo käyttänyt pähkinöitä aikasemmin tälläsissä makeissa, niin millasia niiden pitäisi olla? Ei vissiin saa olla suolaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Meidän omissamme ei ollut suolaa lainkaan! Tottakai joihinkin saattaisi sopia vaikkapa suolapähkinät!

      Poista
  8. Mistä toi jättikokoinen viinilasi on ostettu, se on ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti en osaa yhtään sanoa! Se on n. 20 vuotta vanha ja anopilta saatu :D

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)