sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Snickerdoodles

Heipparallaa!
Mieli teki tehdä jotain old-fashioned amerikkalaista herkkua. Nettiä selatessa tämä resepti on ollut vuosia jenkkiläisten suosiossa, ihmisillä tulee makunystyröihin lapsuus mieleen puraistuaan keksiä.
Aika klassikko keksi, sanon minä.
Niin helppoa ja super delicious!





Reseptin pariin:

115g huoneenlämpöistä voita
reilu 2dl sokeria
1 muna
1tl vaniljauutetta/sokeria
3dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1/4tl suolaa

1-2 rkl sokeria
2 rkl kanelia

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen.
2. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja vanilja ja sekoita, kunnes massa on tasainen.
3. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe keskenään.
4. Sekoita kuivat aineet voisokeriseokseen.
5. Sekoita keskenään sokeri ja kaneli kulhossa ja pyöritä taikinasta pieniä palloja. Pyörittele kanelisokerissa ja aseta pellille. Muista jättää hyvät välit keksien väliin, pellille kannattaa laittaa 3x4 kpl.
6. Paista uunissa 8-10 min.
7. Jäähdytä ja nauti!




Keksien kuuluu olla reunoilta ihanan rapeita ja sisuksen pitää olla ihanan pehmeä ja mehevä!
Naminami!



-Dr.Sugar-

12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kannattaakin kokeilla! Nämä keksit on siitä hyviä, että ne ovat seuraavana päivänä vielä herkullisempia! Jos ne säilyttää pussissa, niin ne pehmenevät ihanasti! :)

      Poista
  2. Onko vinkkejä mistä voisi löytää vanilja uutetta? Olen kauan metsästänyt, mutta tuntuu olevan aika kiven alla. Oletteko tilanneet netistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaniljauutteen siskoa vaniljaesanssia, löytyy perus kauppojen hyllyiltä! Mutta toki jos ihan oikeaa uutetta haluaa käyttää, sitä löytyy erikoiskaupoista esim. punnitse ja säästä. Ja mikä parasta, sitä voi tehdä itsekin! =)

      Poista
  3. Kiitos nopeasta vastauksesta! Esanssia olenkin aina käyttänyt, mutta haluaisin kokeilla vertailun vuoksi ihan uutetta. :) Ei olekaan tullut mieleen, että Punnitse ja Säästä sitä voisi myydä. Täytyy käydä kurkkaamassa! Ehkä vielä joskus kokeilen sen itse tekemistä, olen sitäkin harkinnut! :) Teillä on hauska blogi, olen lähiaikoina sitä vasta alkanut seuraamaan. Itsekin tykkään leipoa amerikkalaiseen tyyliin. :)

    VastaaPoista
  4. Innostuin kokeilemaan näitäkin kun teki mieli jotain jouluista ja rapeaa jouluisten kuppikakkujen kaveriksi. Ai että on hyviä :), ja mikä tuoksu valtaa koko asunnon näitä paistaessa! Helppojakin vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Ja vinkkinä vielä että seuraavana päivänä nämä keksit ovat vieläkin herkullisempia! :)

      Poista
    2. Niin ovat, tänään maistuivat vielä paremmilta :) ! Varsinkin aamukahvin kaverina, aijai..

      Poista
  5. Hej. Mietin tässä että mitä tuliaisia veisin joulun aiksan ja näitä aion ehdottomasti kokeilla :). Montako keksiä tällä ohjeella tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Suosittelemme lämmöllä, nämä on meidän lemppareitamme! <3 koosta riippuen meillä tulee yleensä pari pellillistä, eli parisenkymmentä :)

      Poista
  6. Näitä on tullut tehtyä tosi monesti, ja aina ovat äkkiä parempiin suihin kadonneet! Nopea tehdä jos on vieraita tulossa illalla. Sellainen pieni juttu vain, että taikina jää margariinilla tehdessä liian pehmeäksi pallojen pyörittelyä varten. Kulhon käyttäminen jääkaapissa tosin korjaa ongelman. Voilla ei muistaakseni tätä ongelmaa ole ollut.

    Kiitos hyvästä reseptistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Nämä on kyllä omiakin kestosuosikkeja! :) paranee jopa seuraavaksi päiväksi!

      Meillä onnistui margariinillakin ihan hyvin, mutta annoimme sen olla vähän voita "kylmempää ja kovempaa". Voihan tietty merkeissäkin oli pieniä eroja :)
      Mutta kyllä voilla tulee aina paras! :)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)