sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Pehmeä suklaajäätelö

Heippa kaikille!

Ja onnea valmistuneille! :)

Ilmojen lämmetessä on taas alkanut tekemään mieli jotain kylmää, jäätelöä varsinkin. Joten ajattelimme sitten tehdä ihanan suklaajäätelön ja tällä kertaa oikeasti suklaasta - ei kaakaosta. Pelkäsimme että jäätelöstä tulisi pakastaessa kova, mutta toisin kävi! Valmis jäätelö oli ihanan pehmeää ja suli suuhun! 



Ohje;

1 purkki kondensoitua maitoa (ei kinuskia)
6 dl vispikermaa
300g suklaata (itse laitoimme n. 150g maitosuklaata+ 150g tummaa)

1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
2. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.¨
3. Sekoita suklaa ja kondensoitu maito keskenään.
4. Kääntele suklaaseos kerman joukkoon hellästi ja kaada massa pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta n. 8 tuntia, mieluiten yön yli.

Ja selvennykseksi vielä; tähän reseptiin ei tarvita lainkaan jäätelökonetta ja seosta ei tarvitse sekoitella pakastuksen aikana! :)



Suosittelemme kokeilemaan!

-Dr.Sugar-

12 kommenttia:

  1. voi että, näyttää herkulta. täytyykin laittaa muistiin tämä teidän ohje :), mie oon suunnitellu kokeilevani valkosuklaamustikka jätskiä, ja tässä oiva resepti jota voi muunnella :). Kiitos siis kovasti tästä ja hyvää kesänjatkoa :)

    VastaaPoista
  2. Tätä kokeillaan ehdottomasti.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä, kiitos ohjeesta! Tulee varmasti tehtyä tänä kesänä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos paljon kommenteista! :) Kannattaa kokeilla! :) taidanpas itse käydä pakastimella nyt... :)

    VastaaPoista
  5. Moikka!
    Oon jo pitkään halunnut kokeilla itse tehdä jäätelöä ja googlannu ohjeita ja nämä teidän jätski-ohjeet on kyllä kaikkein yksinkertaisimpia, mihin olen törmännyt! Monissa ohjeissa on ties mitä valkuaisvaahtoja ynnä muita sokeriliemiä mitä pitäisi keitellä ja vatkata ja lisätä sitä sun tätä, teillä on vain ihan muutama raaka-aine! Siksi ajattelinkin kysyä, että minkälainen rakenne teidän jätskillä on? :) Tuleeko siis ohjeella ihan "oikeeta" jätskiä? Kuvissa ainakin näyttää tosi hyvälle :) ...ja teillä on muutenkin tosi kivan näköinen blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meillä on ainakin joka kerta tullut ns. "oikeanlainen koostumus" jäätelöön :) kerman kuohkeus on ratkaiseva asia tässä! Ja se ettei seosta sekoita liian kauaa! :) kokeile ihmeessä ja kerro miten onnistui! :)

      Poista
    2. Jätskistä tuli ihan taivaallisen hyvää!!! Laitoin 130g tummaasuklaata (sulatettuna) ja pussillisen pätkis-paloja. Jäätelö meni kuin kuumille kiville ja nyt pitää tehdä jo uutta satsia :) Kiitos mahtavasta ohjeesta!

      Poista
  6. Moikka! Testasin tätä jätskireseptiä ja oli ihan superhyvää! Osaatko sanoa, että onko tässä reseptissä oltava suklaata tuon koostumuksen aikaansaamiseksi? Ajattelin, että voisikohan tästä tehdä vaikka mansikkajäätelöä vaihtamalla suklaan mansikoihin ja vaikka valkosuklaapaloihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Mahtavaa että maistui! Meidän kaikki jäätelöt ovat hyvin muunneltavissa, joten pitäisi onnistua! :) eikun kokeilemaan!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)