lauantai 8. kesäkuuta 2013

Vanilja-Vaahtokarkki Cupcakes - Vanilla Marshmallow Cupcakes

Hei!

Tänään menimme ystävien kanssa rannalle viettämään iltaa ja teimme viemisiksi ihania kuppikakkuja. Tarkoituksena oli tehdä pelkkiä perus vanilja kuppikakkuja, mutta halusimme käyttää viimeisetkin vaahtokarkit kaapista ja heitimme ne taikinan joukkoon.


Ohje;

3½ dl erikoisvehnäjauhoja
2½ dl sokeria
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
120 g voita
2 kananmunaa
1,2 dl maitoa
100-150 g pieniä/pilkottuja vaahtokarkkeja

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään kuivat aineet. 
2. Lisää kuivien ainesten sekaan voi ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on murumaista.
3. Vispaa toisessa kulhossa hetki maitoa ja kananmunia.
4. Lisää muna-maitoseosta jauhoihin kolmessa erässä. Laita seuraava erä vasta kun toinen on sekoittunut kunnolla.
5. Lisää viimeiseksi vaahtokarkit ja lusikoi seos muffinivuokiin, täytä vuoista 2/3.
6. Paista n. 20-25 minuuttia.
7. Jäähdytä ja kuorruta halutessasi!



Nam!

-Dr.Sugar-


10 kommenttia:

  1. Ööö, eiks ne vaahtikset ole kauheen isoja möhkäleitä siel taikinan joukossa? Sulaaks ne sinne vai mitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun huomasit! Tuo jäikin puuttumaan reseptistä. Resepti on korjattu :)

      Poista
  2. Voi miten kaunista ja hempeää :)

    VastaaPoista
  3. Teillä on niin ihania ihjeita ja kauniita kuvia :)

    VastaaPoista
  4. Täytyypä kokeilla :) Mikäs tuossa on kuorrutteena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna mennä! Siinä on ihan perus buttercream-kuorrute, löydät ohjeen siihen meidän täyte- ja kuorruteosiosta :-)

      Poista
  5. Näyttävät niin herkullisilta, ja muffineissa vieläpä vaahtokarkkeja - nam! :)

    VastaaPoista
  6. Tein tällä ohjeella, ja muffinsseihin tuli koppurainen kuori, ja jäähtyessä ne lässähti ihan pieniksi ja kurttuisiksi =/ mitähän olen tehnyt väärin? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos pinnalla on ollut vaahtokarkkeja, ne sulaessaan aiheuttaa "koppuraisuutta". Ja lässähtäminen voi johtua uunin avaamisesta paiston aikana tai jopa "liiasta" sekoittamisesta. :) toivottavasti tästä oli apua!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)