perjantai 11. lokakuuta 2013

Cinnamon biscuit cheesecake - Kanelikeksi-juustokakku

Hei vaan!

Kanelikeksi-juustokakku - niinkin omituista on, että tämä resepti tuli minulle unessa. Tosin siinä unessa ei ollut onnellista loppua, vaan päädyin kaupan lattialle itkemään kun kanelikeksit oli hyllystä loppu. Miten niin otan leivonnan tosissaan? Näkeekö kukaan muu leivonnasta unta? :D
Kuitenkin, eilen kun kaupassa kipaisin, hyllyt olivat täynnä erilaisia kanelikeksejä ja nyt ne on juustokakussani. Ja se on HYVÄÄ. Liian hyvää.
Idea on sama kuin oreo-juustokakussa, tähän vain lisäsimme oreoiden tilalla kanelikeksit. Maku on ihanan mausteinen, ehkä jopa jouluinen!


Tällä kertaa ohje on pieneen kakkuun, mutta tässä se tulee;

Ohje pohja; (15-18 cm vuoka)

75 g kanelikeksejä/tai joulupipareita, murskattuna
n. 25 g voita tai margariinia, sulattetuna

1. Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sula voi.
2. Painele seos 15-18cm irtopohja- tai reunavuoan pohjalle. Pistä kylmään.
3. Ennen massan kaatamista vuokaan, reunusta pohja reunakalvolla tai leivinpaperilla.

Ohje massa;

200g tuorejuustoa
200g piparirahkaa/tai normaalia vaniljarahkaa + ½ tl kanelia
2 dl kermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljauutetta/sokeria
50g tai enemmän kanelikeksejä/joulupipareita, murskattuna

1. Notkista kulhossa vaniljauute, tuorejuusto ja rahka. Aseta sivuun.
2. Vatkaa kerma ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, mutta melko löysäksi vaahdoksi.
3. Lisää kerman joukkoon rahka-tuorejuustoseos ja vatkaa kunnes ne ovat sekoittuneet joukkoon.
4. Lisää joukkoon keksit hellästi käännellen.
5. Kun keksit ovat sekoittuneet tasaisesti massan joukkoon, kaada massa reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita.
6. Anna olla jääkaapissa tai pakkasessa kelmulla vuorattuna yön yli.
7. Koristele kakku haluamallasi tavalla ennen tarjoilua!

VINKKI! Mikäli pakastat kakun, ota se reilusti ennen tarjoilua jääkaappiin sulamaan!

//EDIT Mikäli käytät reseptissä kinuskia, kaada se kakun päälle vasta hetki ennen tarjoilua. Osa kinuskeista on niin juoksevia/lämpimiä että ne saattavat imeytyä kakkuun. Itsetehdyssä kinuskissa samaa ongelmaa ei pitäisi ilmetä. 



Hyvää on. Ja sopisi mainiosti myös joulupöytään! :)

-Dr.Sugar-

14 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä ja kuulloista! :) Aivan kuin olisit lukenut ajatukseni, sillä juuri eilen näin tuon piparirahkapaketin ja samantein aloin pyörittelemään mielessä sen käyttämistä juustokakkuun :)

    Sitä katselin, onko tuo kakku ollut pakkasessa? Pysyisikö noin hyvin koossa ilman liivatetta, jos se ei käy pakkasen kautta? Mitä muuten tuo päällinen on? Ihan kuin oranssia kinuskia.. :) Herkullisen näköistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Itse tykkäämme käyttää kakun aina pakkasen kautta, mutta kyllä sen pitäisi onnistua ilmankin. Ainakin massa oli sen verran jämäkkää! =)
      Ja kyllä, päällinen on kinuskia... koska kakku ei voi olla liian makea ;)

      Poista
  2. Tosi hyvän näköinen kakku. Laitan joulukansion taltteen, Voitko laittaa kinuskin ohjeen, miten tä on niin oranssin väristä :)

    VastaaPoista
  3. Ohhoh, mikä ihana herkullinen blogi! Wauuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kovasti! tervetuloa herkuttelemaan! :)

      Poista
  4. Minäkin kaipailisin tuon kinuskin ohjetta :) Aivan ihanan näköinen kakku ja aion sellaisen tehdä siskon tytön huomisille synttäreille. Voiko tuohon laittaa liivatelehteä jos haluaa varmistaa kasassa pysymisen? Ja miten kauan ennen tarjoilua tulisi ottaa pakkasesta jos sinne laittaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Toki kakkuun voi lisätä liivatetta, MUTTA teimme pienen tieteellisen kokeilun ja säilytämme edelleen kakkua kuvussa jääkaapissa ja se on edelleen kasassa, viikkoa myöhemmin, joten en usko liivatteen olevan tarpeellista lainkaan!
      Jos laittaa pakkaseen, ottaisin sulamaan parista kolmeen tuntiin ennen tarjoilua! :)

      Poista
    2. Okei. Liivatteet sikseen :D Olisiko sinulla laittaa tuota kinuskin ohjetta? Lähden nyt kakun tekoon :)

      Poista
  5. OMG! Mitä herkkuja täällä blogissasi on! ♥

    VastaaPoista
  6. hei mistä olette löytäneet noita suklaahippuja mitä olette käyttäneet koristelussa? :)

    VastaaPoista
  7. Nämä suklaahiput on ostettu Punnitse ja Säästä liikkeestä! :)

    VastaaPoista
  8. Tein kakun ja kakku näytti aivan loistavalta kunnes kumosin kinuskin päälle ja pari tuntia kaapissa oltuaan oli kinuski imeytynyt kakun läpi ja koko kakku lillu kinuskissa ja oli ihan halkeillut! Vitutti! Mielestäni ohjeenne on puutteellinen. Pitäisi olla ohje myös koristeluun kuten tässä tapauksessa tohon kinuskihommaan. Laadukkaissa leivotablogeissa on myös työvaihekuvia sekä tarkasti ilmotettu minkä merkkistä tuotetta on käytetty jne.. Kivat kuvathan teillä on mutta en ihan heti tän kokemuksen perusteella lähtis teiän kirjaa ostamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Ikävää että kakkusi ei onnistunut. Meidän kakussamme ollut kinuski pysyi kyllä kakun päällä hyvänä muutamankin päivän ajan. Lisäksi ohjeessamme on mainittu että kakun voi koristella haluamallaan tavalla, ja meiltä edellisestä reseptistä jäänyt kinuski oli vain tarjoiluehdotus. Mitä kinuskia satuitte käyttämään reseptiin? Osa kinuskeista saattaa olla "liian juoksevia" kakun koostumukseen. Itsellä on käynyt sama halkeaminen ja imeytyminen glögijuustokakun kanssa joskus. Myös jos kinuski on liian lämmintä, tämä saattaa tapahtua. Vaihekuvista sen verran, etteivät ne kuulu blogimme tyyliin ja yritämmekin kirjoittaa reseptit niin ettei niitä tarvittaisi. Suurin osa blogimme resepteistä (kuten myös kirjan) ovat sen verran yksinkertaisia, ettei vaihekuvien käyttö ole tarpeellista. Kiitos kuitenkin kommentista, osaamme siis jatkossa kinuskia tai kuorrutetta moussekakussa käyttäessämme lisätä varoituksen lukijoille. Hyviä pyhiä! :)

      Poista
  9. Voi hitsit kun en enää muista kinuskimerkkiä..Taisi olla sitten liian juoksevaa koska kakku oli tosi hyvännäkönen mennessään jääkaappiin :/ Vieraille en enää kehannut tarjota mutta oman porukan kanssa maisteltiin "mössöä" ja ainakin hyvälle maistu. Ens kerralla täytyy tehdä kinuski ite ja kaataa päälle vasta juuri ennen tarjoilua :)

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)