lauantai 16. marraskuuta 2013

Jack Skellington Cupcakes

Moikkamoi!

Halloween tuli ja meni, ja edellisistä vuosista poiketen, me emme julkaisseet reseptejä tähän juhlaan. Mutta vaikka se ei blogissa näkynytkään (ennen tätä), kyllä me halloweeniksi leivoimme. Blogimme ulkoasun suunnittelija Krista pyysi meitä tekemään jotain pientä hänen halloween-juhliin, ja päädyimme tekemään Nightmare Before Christmas elokuvan Jack Skellingtonin näköisiä kuppikakkuja.
Pohjana käytimme red velvetiä, mutta koska halusimme pinnasta hohtavan valkoisen, teimme päälle marenkikuorrutteen tavallisen tuorejuustokuorrutteen sijasta.
Kuvat on myös Kristan ottamia, ja Kristan kuvista puheenollen, kurkatkaa tänne!



Red Velvet ohje (20kpl);

160 g voita, huoneenlämpöinen
2 kananmunaa, huoneenlämpöinen
½ dl kaakaojauhetta, tummaa mieluiten
7 dl erikoisvehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
3 dl sokeria
1½ dl ranskankermaa/kermaviiliä
1 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl ruokasoodaa
+punaista väriainetta

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa kunnes seos on tasainen.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet PAITSI leivinjauhe sekaisin toisessa kulhossa. Laita sivuun.
3. Sekoita maito ja ranskankerma/kermaviili toisiinsa. Lisää tähän seokseen punaista väriainetta. Ja voit lisätä sitä runsain ottein, sillä taikina vaati useamman tipan.
4. Lisää kuivia aineita sekä punaista maitoseosta vuorotellen voivaahdon joukkoon. Tässä vaiheessa voit vielä lisätä väriainetta mikäli väri ei ole halutun punainen. 
5. Kun taikina on valmis, sekoita yhteen valkoviinietikka ja leivinjauhe ja sekoita seos heti taikinan joukkoon. 
6. Annostele muffinivuoat vähän yli puolenvälin ja paista 175 asteessa n. 20-25 minuuttia.
7. Jäähdytä ennen koristelua.

Marenkikuorrute ohje;

4 valkuaista
2 dl erikoishienoa sokeria
1 tl vaniljauutetta

1. Vaahdota huoneenlämpöiset valkuaiset. Lisää sokeri ja vaniljauute vatkaamisen loppupuolella vähän kerrallaan. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon valumatta.
2. Kuorruta muffinit joko paletilla tai pursottamalla. Koristele!
3. Jack Skellington kuppikakkuihin muotoilimme hopeatoffeesta silmät, nenät ja suut! 




Tsekatkaa myös Kristan blogit: Foodassion & Joyhey :)

-Dr.Sugar-

6 kommenttia:

  1. Nää on ihan mielettömän makeita. Tuo leffa on mahtava ja nää on niin näkösiä :D

    VastaaPoista
  2. Aivan upeita. Ajattelin tehdä näitä poikani syntymäpäiville.Olen amatööri leipuri, joten kysyn vielä,miten olette muotoilleet hopeatoffeen? Sulatetaanko sitä ensin mikrossa vai miten? Kiitos upeista ohjeista ja sivuista. Maitosuklaamousse-kakku on suunnitteilla työpaikan pikkujouluun.

    Terveisin Pirjo Porvoosta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hopeatoffee ja kick-patukat on tosi helppoja muotoilla, jos niitä lämmittää pari sekuntia mikrossa. Ja parilla tarkoitamme paria, muuten se kuumenee yli ja käsi palaa! :D tämäkin tuli testattua ikävä kyllä! :D
      Kun se jäähtyy taas, sen voi aina lämmittää aina uudelleen.
      Ihana kuulla että pidät sivuistamme! :)
      Pikkujouluihin voit myös kokeilla moussekakkuun Fazerin piparkakkusuklaata, itse teimme sillä samaisen kakun eilen ja siitä tuli ihanan jouluinen! :)
      Mukavaa leipomista ja joulun aikaa sinulle! :)

      Poista
  3. Hauskan näköisiä! Kypsennetäänkö marenkia kuten italialainen marenki? vai voiko sitä syödä ilman kypsentämistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marengin voi syödä ilman kypsentämistäkin. Tässä tapauksessa marenki jätettiin valkoiseksi, efektin vuoksi :)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)