torstai 28. marraskuuta 2013

Maitosuklaamoussekakku - Milk Chocolate Mousse Cake

Heip.

Maitosuklaamoussekakku. Mukava sanahirviö eikö?
Moussekakut on meidän mieleen ja tämä meni häihin varsinaisen hääkakun rinnalle tarjottavaksi.
Tässä reseptissä hyvää on sen muunneltavuus, sen saa juuri oman makuisekseen.


Ohje;

5 dl kermaa
2 rkl sokeria
n. 300 g maitosuklaata, sulatettuna
3 liivatelehteä
½ dl mieluista likööriä (kahvi, minttu, kerma...)

175 g dominokeksejä
75 g voita/margariinia

1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne n. 20-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. (Muista vuorata vuoka leivinpaperilla tai reunakalvolla!)
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa. 
5. Sulata liivatteet liköörin seassa kattilassa liedellä.
6. Kaada likööri-liivate seos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin (tai yön yli jääkaapissa).
8. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.

VINKKI! Alkoholittoman version saat kuumentamalla likööristä alkoholin pois.

VINKKI! Kakun voi tehdä myös ilman liivatetta. Jätä liivate pois ja lisää suklaan määrää 50-100 grammalla. Mikäli et laita alkoholia, suklaan määrää ei tarvitse lisätä!



Moni on kysellyt kakun säilyvyyden perään ja tälläinen kakku säilyy kuvulla peitettynä jääkaapissa n. kaksi päivää.

-Dr.Sugar-

4 kommenttia:

  1. Hei! Kuinka monelle hengelle kakusta riittää? Entä voiko kakkua pakastaa ja ottaa sulamaan sinä päivänä kun tarjotaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kakusta riittää 10-12 hengelle ja sen voi tehdä pakkaseen valmiiksi ja ottaa sulamaan tarjoilupäivänä. Tosin mikäli kakku on ollut pidempään pakkasessa kannattaa sulamisaikaakin pidentää! Eli jos tarjoilut on iltapäivällä, niin kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan heti aamusta!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)