perjantai 29. elokuuta 2014

Porkkanapiiras

Huomenta!

Porkkanakakut- ja piiraat sopii syksyyn loistavasti. Ainakin jos ne ovat hitusen mausteisia! :)
Tavallisesti porkkanakakkuun kuuluu kaneli, mutta halutessasi kakusta hitusen mausteisemman, voit lisätä joukkoon kardemummaa ja inkivääriä!

Tämä ohje on hiukan muunneltu ja pienempi versio kirjassamme olevasta porkkanakakusta. Ja nam. Se on hyvää! :)



Ohje kakku (20 cm vuokaan);

150g sulatettua voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
250 g raastettua porkkanaa
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa (/tai 1 tl leivinjauhetta)
1½ tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
(½ tl inkivääriä)
(½ tl kardemummaa)

1. Voitele 20-24 cm halkaisijaltaan oleva vuoka voilla tai vuokaspraylla. Leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat!
2. Sekoita keskenään jauhot, suola, sooda ja mausteet.
3. Sekoita sähkövatkaimella keskenään sulatettu voi, sokeri ja kananmunat (lisää kananmunat joukkoon yksi kerrallaan!).
4. Lisää kuivat aineet kolmessa osassa seoksen joukkoon, koko aika sekoittaen. Kääntele viimeisenä joukkoon porkkanat.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 25-35 minuuttia uunin tehosta riippuen. Voit kokeilla kypsyyttä hammastikulla.
6. Anna pohjan jäähtyä ennen kuorruttamista.

Ohje kuorrute;

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl vispikermaa
35 g pehmeää voita
1½ dl tomusokeria
1tl vaniljauutetta/sokeria

1. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
2. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi keskenään tasaiseksi, lisää vanilja.
3. Lisää sihdattu tomusokeri tuorejuustoon koko ajan  sekoitten. Vatkaa vielä pari minuuttia.
4. Lisää puolet kermasta tuorejuustoon ja kääntele joukkoon. Kun tämä on sekoittunut, lisää loput kermasta ja kääntele sekin joukkoon.
5. Kuorruta jäähtynyt kakku ja tarjoile!




Tämä kuorrute sopii myös täytteeksi. Ja se sopii loistavasti myös esimerkiksi Red Velvet kakkuun.

Naminami!

-Dr.Sugar-

4 kommenttia:

  1. Ihana kukka ja herkkuleipomus!
    Tähän sveitsiläiseen klassikkoon vanhat mummut laittavat aina kanelia ja neilikkaa, eikä koskaan kuorrutetta vain tomusokeria ja marsipaanista porkkanoita. MUTTA mikä estää tekemään muutoksia ....herkullisuuden nimissä!

    VastaaPoista
  2. Tuorejuuston voi varmaan korvata vaniljarahkalla, eikös koostumuksen pitäisi olla aikalailla sama? :)

    VastaaPoista
  3. Nyt on kuorrutteen ja piirakan suhde kunnossa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin? ;D tämä kuorrute on hieman kuohkeampaa kuin normaali, joten sitä saa olla reilusti !

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)