sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Kurpitsa Marengit - Pumpkin Meringues

Hei!

Halloween lähestyy...
ja taas saa leipoa ja valmistaa kaikkia ihania Halloween herkkuja. Marenki on helppo herkku. Tällä kertaa teimme marengeista kurpitsoja, mutta maku on appelsiinia!



Hyvistä halloween resepteistä puheen ollen, laitamme tähän linkit edellisten vuosien halloween herkkuihimme;




Ja sitten itse reseptiin!

Appelsiinimarengit:

4 valkuaista
2 ½ dl hienoa sokeria
2 tl maizenaa
1 tl valkoviini-tai omenaviinietikkaa
Yhden appelsiinin kuori
+väriainetta

1. Erottele valkuaiset keltuaisista. Vatkaa valkuaisia kunnes seos on pehmeää vaahtoa.
2. Lisää sokeri joukkoon vähän kerrallaan ja edelleen vatkaten. Vaahdota kuohkeaksi.
3. Lisää joukkoon sihdattu maizena sekä etikka. Vatkaa kunnes ne ovat sekoittuneet joukkoon.
4. Lisää vielä väri, (värjää pieni määrä vihreällä ja loput oranssilla) kääntelemällä se nuolijalla marengin sekaan. Saavuttaessasi haluamasi väri, lisää vielä appelsiiniraaste.
5. Pursota pellille tähtityllalla kurpitsoja ja lisää vihreä kanta lusikalla.
6. Massasta pitäisi tulla pari pellillistä. Paista yhtä pellillistä 100 asteessa tunti, ja vaihda toinen pelti paistaen myös tunnin. Marengit säilyvät muutaman viikon ilmatiiviissä rasiassa.





TRICK OR TREAT!

-Dr.Sugar-

1 kommentti:

  1. Jenkkisaiteilla tämäntyylisiä on näkynyt aikaisempina vuosina, mutta nyt tämä teidän päivitys tuli sopivaan saumaan muistutuksena. Tein tänään suurinpiirtein samannäköisiä (ei pahus ollut appelsiinia, enkä ehtinyt kauppaan) muiden halloween -juttujen blogipostausta varten. En kyllä vielä ehtinyt laittaa blogiin asti kuvia, kun keittiössä tulee viihdyttyä paremmin kuin koneella ;). Parikin halloween -postausta jo odottelee blogiin pääsyä. Kiva, että Suomessakin halloween alkaa saamaan enemmän ja enemmän jalansijaa. Juhlia ei ole koskaan liikaa :).

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)