maanantai 20. lokakuuta 2014

Reilu Kahvitauko + arvonta

Moi kaikki!

Ollaan tosiaan mukana Blogiringin, Pauligin ja Reilun Kaupan kampanjassa. Viimeksi tuli tehtyä herkullista tiramisu-suklaakakkua ja tällä kertaa tuli kaffeiltua kotona lämpimän omenapiiraan ääressä. Laitan piiraan ohjetta myöhemmin, mutta tänään puhutaan kahvista ja Reilusta Kaupasta.
Tänään alkoi Reilun Kaupan viikko ja tämän vuoden teemana toimii kahvi. Viikolla (20.-26.10.2014) vietetään Reiluja Kahvitaukoja ympäri maata ja menossa on mukana useat yritykset ja kahvinjuojat. Viikolla juodaan reiluja kupillisia mahtavat 130 000 kappaletta! Upeaa! Ideana on laskea kuinka montaa viljelijää Suomessa juotujen kupillisten avulla työllistettiin viikon aikana.
Lisää aatteesta täältä.

Ulkona on syksyistä ja vettäkin sataa. Onneksi lämmin kahvikupponen ja uunituore omenapiiras lämmitti syysaamua. Ihana aamu viettää Reilua Kahvitaukoa ja jakaa toisen kanssa herkkuja ja kuulumisiakin! Meidän kahvipöydässä nautittiin kahvina pehmeää ja aromikasta Paulig Mundo-kahvia, mikä on tehty luonnonmukaisesti viljellystä Arabica-kahvipavusta.

Mitenkäs sitten meidän kahvitottumukset?

Jinna, (tilkka maitoa, kiitos!): Itse en juo kahvia...(*häpeää*) mutta kahvintuoksu on yksi lemppareistani. Ja tottakai leivontaan kahvi on mitä mainion lisä. Vaikka en juo kahvia, sen maku on loistava. Erityisesti kahvin ja suklaan yhdistelmä on mieleeni, mutta varmasti siitä saa kehkeiltyä kaikkea muutakin ihanaa!

Jonna, (mustana mieluiten!): Baristana ja tarjoilijana työskennellessä kahvi kuuluu jokapäiväiseen elämääni. Ja täytyy myöntää että täydellinen kuppi laadukasta kahvia on elämys. Ja kahvi ei ole ainoastaan hyvää, vaan myös kiinnostavaa. Siihen liittyy niin paljon historiaa ja kahvimakuja on tuhansia! Kahvia voi verrata esimerkiksi viiniin, eri marjoista saa muokattua erilaisia makuelämyksiä.

Ja sitten itse arvontaan;

Haastamme sinut kertomaan miten ja kenen kanssa sinä viettäisit reilua kahvitaukoa?
Muistakaa jättää sähköpostiosoitteenne, jotta saamme teidän kiinni mikäli arpaonni suosii!
Arvonnan palkintona on Reilun Kaupan tuotteita, joiden parissa voittaja saa nautiskella reilusta kahvista reilulla mielellä! :)

Yhteistyössä:


-Dr.Sugar-

24 kommenttia:

 1. Parhaan ystävän kanssa herkutellen =D.
  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 2. Kahvi maistuu parhaimmalle mieheni kanssa, esimerkiksi jossain kauniissa kahvilassa tai noutomukissa syksyisellä metsäkävelyllä.

  myytillinen (a) gmail.com

  VastaaPoista
 3. Reilua kahvitaukoa voisin viettää vaikka mieheni kanssa hyvän leivonnaisen kera <3. Juomme kahvimme aina reilusti maidolla höystettynä ja mieluiten hyla-maidolla, koska silloin kahvi maistuu vielä paremmalle.

  pullantuoksuinenkoti(at)yahoo.fi

  VastaaPoista
 4. Harvoin kahvia juon, mutta reilua kahvitaukoa tulee joskus vietettyä koulussa klo 9 välitunnilla kavereiden kanssa maailmaa parantaen. Myös vaniljajäätelön kaverina kahvi on erinomainen! :)
  jane.ojala@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Mieluiten vietän kahvitaukoa ystäväni kanssa rennosti istuksien. Ja mieluiten uudenlaista kahvia kokeillen (Vanilja, suklaa...)
  mera.levis@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Kahvihetki on paras äidin kanssa (:

  milsu@hotmail.fi

  VastaaPoista
 7. Rauhankahvit lasten ollessa päiväunilla/omissa touhuissaan. Päivän sanomalehti tietenkin messissä!
  heta.tiirola@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Aamukahvi paras kahvi <3 Luonnollisesti sängyssä maaten, läppärillä lehtiä lukien ja kissa kainalossa pyörien!
  mari.morko@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Mieheni kanssa aamukahveet sängyssä kuulostaisi reilulta :)

  unelmiaonnesta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 10. Nautin rauhaisista viikonloppuaamuista, aina kun sellainen vain mahdollinen. Tuolloin kuuluu aamulenkin jälkeen nautittu aamupala parin kahvikupposen kanssa. Arkena kaffet jäähtyy kupissa kiireisen työn lomassa.. lamerinquecit@gmail.com

  VastaaPoista
 11. En itse juo kahvia ollenkaan, mutta teetä senkin edestä. Mieheni taas kuluttaa kahvia jo minunkin edestäni :D Kahvit kuitenkin keitän aina kun kylään tulee vieraita ja mieluusti heille myös jonkin hyväskän pyöräytän. Niin mukavaa kuin tämä onkin, niin itse ehkä haaveilen kuitenkin rauhallisesta aamusta miehen ja karvaisten kavereiden kanssa aurinkoisella kuistilla tai terassilla hyvän aamiaisen kanssa ja oikein näteistä kupeista tarjottuna.

  lilithevoly(at)gmail.com

  -Lilli-

  VastaaPoista
 12. Viettäisin kiireettömän viikonloppuaamun itsekseni sängyssä loikoillen, hyvää kirjaa lukien ja kahvia hörppien.
  eeva22@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. tietysti kahvittelisin ystävien seurassa!!!mukavasti höpisten!!!
  arja
  arja.katariina@hotmail.com

  VastaaPoista
 14. Ukko-kullan kanssa klo 16.07 arkipäivänä... työmaa kuulumisien vaihtoa ja illan suunnittelut...ehkä toinenkin kuppi ja halit :))
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Kahvi on parasta koeviikolla kokeen jälkeen kahvilassa ystävien seurassa. Sekä tietysti itse leivottujen leivosten kanssa kahvi maistuu hyvältä.
  maltsu.nikola@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Viikonlopun kiireetön aamukahvihetki on parhaimpia, mutta myös ystävän kanssa kahvittelu on ihanaa. tipin82@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Parhaat kahvihetket vietetään rakkaan äidin kanssa, eikä jokin kahvikupin kylkiäinenkään pahaa tee :D oonasallamaari@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Oman miehen kanssa :) vaatehuttuja(@)gmail.com

  VastaaPoista
 19. Mieheni kanssa kahvittelisin jossain kivassa kahvilassa, pullan kera tietysti :)
  netteri@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Kaverin kanssa jossain kivassa kahvilassa :)
  lagexd@hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Kotona aamukahvit parhaan ystävän kanssa juoruillen :)
  mmyheartishere@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Kaverin kanssa kotona :)
  joszu94@hotmail.com

  VastaaPoista
 23. Olin varma,että olin jo osallistunut,mutten näkyään. Eli tällä kertaa tarjoisin kahvit siskolleni herkkujen kera. Anne
  annelaukkanen09@hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Kahvittelisin ystävien kanssa. Sofia
  chipmunk@hotmail.fi

  VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)