maanantai 1. joulukuuta 2014

Spicy Chai Caramels - Mausteiset Chai Karamellit

Huomenta!

Pääsimme mukaan Blogiringin ja Suomen Sokerin joulukampanjaan ja saimme kokeiltavaksi Dansukkerin glukoosisiirappia, mitä meillä itse asiassa kaapista löytyikin jo ennestään. Päädyimme tekemään joulumakeisia ja halusimme valmistaa suussa sulavia karamelleja. Emme kuitenkaan halunneet tehdä ihan tavallisia suolaisia karamelleja, vaan annoimme niille mausteisen twistin chailla! Nämä sopivatkin loistavasti vaikkapa joululahjaksi, tai mikä ettei ihan omaankin joulupöytään konvehtien seuraksi! Muita jouluisia herkkureseptejä löydät täältä.




Ohje 20kpl;

115 g voita
1 1/4 dl kuohukermaa
3 rkl chai siirappia/(vettä mikäli teet tavallisia)
60 ml Dansukker Glukoosisiirappia
2 1/3 dl sokeria
+ pari kanelitankoa, anista ja neilikkaa

1. Voitele 15x25cm leipävuoka öljyllä ja leikkaa sen pohjalle leivinpaperi mikä tulee ylös reunoja pitkin. Voitele myös leivinpaperi.
2. Kuutioi voi ja sekoita kerman kanssa kulhoon. Sulata miedolla lämmöllä mikrossa.
3. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan chai-siirappi(/vesi), glukoosi ja sokeri. !Varo! ettei sokeria mene kattilan reunoille tai karamelliseos kiteytyy. Lisää joukkoon myös mausteet (kaneli,anis,neilikka)
4. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes seos kiehahtaa, sulje kannella noin yhdeksi minuutiksi, jottei kiteitä muodostu kuumentaessa. Ota kansi pois ja aseta lämpömittari kattilaan. Kuumenna kunnes seos saavuttaa 160 asteen lämpötilan.
5. Nappaa haarukan avulla mausteet pois seoksen joukosta. Lisää varoen ja vähän kerrallaan kattilaan voi-kermaseos samalla varovasti sekoittaen. Seos alkaa kuplia voimakkaasti. Jatka kuumentamista kunnes seos saavuttaa 115 asteinen, mikäli haluat karamelleista vähän kiinteämpiä, anna lämpötilan kohota 118 asteeseen.
6. Kaada seos valmisteltuun vuokaan ja anna jäähtyä noin puolen tunnin ajan. Tämän jälkeen voit koristella karamellit suolalla tai vaikkapa piparminttukarkkirouheella. Anna koristelun jälkeen karamellien jähmettyä vielä noin 4 tunnin ajan huoneenlämmössä (tai yön yli). Ota jähmettynyt karamelliseos pois vuoasta ja leikkaa haluamasi kokoisiin paloihin. Tarjoa sellaisenaan tai kääri leivinpaperista leikattuihin paloihin.

Karkit säilyy noin viikon ajan huoneenlämmössä tai viileässä, ilmatiiviissä purkissa.



Sitten itse arvontaan;

kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan yksi Suomen sokerin tuotepaketti, minkä avulla tekin voitte tehdä omat jouluiset herkkunne! Muistakaa jättää sähköpostinne niin saamme teidät kiinni mahdollisen voiton sattuessa kohdalle! Onnea arvontaan!

HUOMIO! Iltalehden puolelta tulevat TÄSTÄ blogin puolelle arvontaan. (emme pysty muuten tavoittamaan teitä)

(ARVONTA ON PÄÄTTYNYT)



Yhteistyössä Suomen Sokeri

-Dr.Sugar-

32 kommenttia:

  1. Hyvän näköisiä karamellejä, täytyykin itsekkin kokeilla (:
    milsu@hotmail.fi

    VastaaPoista
  2. Ihana idea!!! Pitää varmaan pistää herkkupaja pystyyn ja tehdä itse joululahjoja =)

    pullantuoksuinenkoti(at)yahoo.fi

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää! :>

    elina.kaipainen@hotmail.com

    VastaaPoista
  4. Hyvä lahjaidea!
    eeva22@hotmail.com

    VastaaPoista
  5. Onpas ihanian näköisiä, pitääpä laittaa kokeiluun tämäkin resepti.
    mariah-79(a)suomi24.fi

    VastaaPoista
  6. Mulle tuli chaista jotenkin mieleen tee ja mietin että aika eksoottista :D Mukana arvontaan. nauravanappi@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Olisi kiva itsekin kokeilla ensimmäistä kertaa karamellien tekemistä :) annaliisa.honkimaa@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Kylläpä näytti herkulliselta nuo karamellit! Testaisin heti! :) outi.nurminen@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Näyttää herkulliselta! zimbalore(at)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Toffeen keitto on mahtavan hauskaa puuhaa! Teen itse makeislajitelmia tänä vuonna läheisilleni lahjoiksi. Tämä voisi olla hauska lisä rasioihin. :)
    pahakakkublog@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Oi näitä täytyy kokeilla! :) viime jouluna tein itse hopeatoffeeta ja se onnistui hyvin :D miksei siis tämäkin! Ja arvontaan osallistun tietenkin, essi.anttila@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Mukana
    vaatehuttuja(@)gmail.com

    VastaaPoista
  13. Oooh, jotain tämänkaltaista pitäisi joskus kokeilla! :)

    anne-katarina_95@hotmail.com
    http://vispilavintiontemmellyskentta.blogspot.fi

    VastaaPoista
  14. Mukana arvonnassa. herkuilta näyttää karkit!

    VastaaPoista
  15. Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla :P
    kasvi.mari@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Kauniita ovat! Kivan pienen twistin olette keksineet ja ehdottomasti mukana ollaan.

    ansku.mm@hotmail.com

    VastaaPoista
  17. Näitä täytyy todellaki kokeilla :)

    lagexd@hotmail.com

    VastaaPoista
  18. Herkullisen näköisiä! Onko lopputulos enempi sitkeä vai murea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Karamellit ovat pehmeitä ja sitkeitä! Nami!

      Poista
  19. Täytyypä testata!
    Mallukka
    marja-anneli@luukku.com

    VastaaPoista
  20. Meiltäkin löytyy kaapista glukoosisiirappia,mutta en ole oikein osannut käyttää sitä mihinkään.Tässäpä yksi idea.
    hamalainentm@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Teidän bloginne saa kyllä aina sylkirauhaset toimimaan. :p Taas on niin herkullisen näköistä. :D

    loputon@hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Ihania ohjeita tässä blogissa. Karkit menisi kokeiluun, jos arvonnassa tärppää.
    satu.heinonen(at)suomenkerta.fi

    VastaaPoista
  23. Great blog♥

    How about follow each other?
    I follow your blog. Waiting for you♥
    My Blog: http://juliemcqueen.blogspot.com

    VastaaPoista
  24. Mukaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Teetä mietin minäkin... :) Arvontaan mukaan ehdottomasti!
    katatei79@gmail.com

    VastaaPoista
  26. Mukaan minäkin arvontaan. lamerinquecit@gmail.com

    VastaaPoista
  27. Arvonnassa mukana...Ihme kyllä en ole koskaan tehnyt karamelleja itse! Mikä sinänsä on hyvä koska säilytysastiaa niille ei tarvittaisi :))
    bikkenpilttuu@hotmail.com

    VastaaPoista
  28. Herkullisen näköisiä, vaan voikohan chai-siirapin korvata chai-teellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki! Maku ei tosin välttämättä ole niin intensiivinen!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)