torstai 5. maaliskuuta 2015

Salmiakki-maitosuklaatryffelit

Moi.

Nam. Jotain niin hyvää. Löysimme Karkkikauppa Sweetheartissa käydessämme salmiakki-suklaapommeja ja maistettuamme olimme myytyjä - herkku mitä oli pakko kokeilla itse.
Vahvaa salmiakkijauhetta, täyteläistä maitosuklaata... näistä tuli NIIN hyviä.



Ohje;

250g maitosuklaata (tai tummaa)
1 dl kuohukermaa
½ tl voita
salmiakkijauhetta

1. Pilko suklaa keskikokoiseen kulhoon. 
2.Lämmitä kermaa kattilassa liedellä kunnes se alkaa "poreilla", siirrä välittömästi pois liedeltä.
3. Heitä joukkoon voi ja anna sulaa samalla sekoittaen.
4. Kaada kermaseos suklaan päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi. (jos käy niin ettei suklaa sula kerman joukkoon, lämmitä kulhoa hetki vesihauteen päällä kattilassa)
5. Voit laittaa kulhon jääkaappiin, mutta jos haluat massan jäähtyvän nopeasti, kaada seos matalaan astiaan. Massan täytyy antaa jäähtyä vähintään kahden tunnin ajan.
6. Pyörittele jähmettyneestä suklaamassasta palloja ja pyörittele salmiakkijauheessa (myös esim turkinpippurirouhe toimisi).

Salmiakkijauhetta löytyy myös Karkkikauppa Sweetheartista!




-Dr.Sugar-

2 kommenttia:

  1. Näitä on pakko tehdä! Me saatiin jouluna "lahjapullo", alkoholin sijaan se oli salmiakkijauhetta ja toistaiseksi en ole keksinyt muuta käyttöä kuin jäätelön päälle. :)

    VastaaPoista
  2. Tehkää ihmeessä! Nämä olivat niin hyviä - ja hävisivät tarjottavien joukosta ensimmäisinä! Nam! :)

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)