tiistai 28. huhtikuuta 2015

Ananas-sima

Morjens!

Vappu on melkein jo täällä, mutta eipä huolia, vieläkin on aikaa tehdä sima kotona. Tosin valmistuksen nopeuttamiseksi sima kannattaa jättää tekeytymään huoneenlämpöön muutamaksi päiväksi. Ananas-sima on vähän erilaisempi versio ihan tavanomaisesta simasta. Melko samanlainen maku kuitenkin on, tosin pieni ananasvivahde tuo keväistä fiilistä!



Ohje;

1½ l vettä
½ l ananasmehua
125g fariinisokeria
125g hienoa sokeria
rusinoita, ananasrenkaita (mieluiten tuoreita)

1. Kiehuta 1l vettä ja kaada se kulhoon sokerien päälle.
2. Lisää joukkoon loput vedestä ja ananasmehu.
3. Odota että seos jäähtyy n. kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon puolikkaan herneen kokoinen pala hiivaa, huolehdi että se liukenee. Heitä joukkoon ananaspalat.
4. Anna siman tekeytyä kulhossa (kelmulla peitettynä) vuorokauden verran.
5. Kun vuorokausi on kulunut, ota sopivat pullot ja laita niiden pohjalle pari lusikallista sokeria ja rusinat.
6. Siivilöi ananakset simasta ja pullota.
7. Älä kieritä korkkeja kokonaan kiinni ettei pullo poksahda. Anna tekeytyä pulloissa huoneenlämmössä 2-3päivää. (jos olisi enemmän aikaa jääkaapissa 3-5pv).
8. Sima on valmis kun rusinat ovat pulleita ja nousevat pintaan!

Sima säilyy kaapissa viikon verran.



Meillä menee kyllä vielä ihan tavallinen sitruunalla maustettu simakin tekeytymään.
Joko teillä on sima porisemassa? Vai onko jo monet litrat maisteltu? ;)

-Dr.Sugar-

2 kommenttia:

  1. Neljä litraa simaa odottaa jääkaapissa vappua! :) Ja perjaina väsätään tottakai vielä munkkeja kaveriksi.

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)