keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Helpot & nopeat suklaanapit

Moi!

Kesän juhlat alkaa lähestyä ja tässäpä vinkki supernopeaan ja superhelppoon, ja silti superherkulliseen tarjottavaan.



Suklaanappeja löytyy hienoista suklaakaupoistakin, mutta ne on myös helppoja tehdä kotona. Niistä saa tehtyä täysin oman makuisia ja tässä muutama idea makuihin;

- pähkinöitä (pistaasi, cashew, pekaani)
- chililastuja
- kuivattuja marjoja tai hedelmiä
- karkkirouhetta (turkinpippuri, marianne)
- popcornia
- keksimuruja (domino, kaurakeksi)
-nonparelleja/strösseleitä


Ja päällisten lisäksi tottakai suklaata. Voit käyttää mitä tahansa suklaata, myös raakasuklaata.
 Kannattaa sulattaa suklaa mikrossa (tai vesihauteessa) ja pursottaa pursotinpussilla leivinpaperille dominokeksin kokoisia nappeja. Lisää päälliset vielä kun suklaa on märkää. Anna jähmettyä pöydällä varjoisessa. Nämä kannattaa tehdä joko samana päivänä tai korkeintaan pari päivää ennen tarjoilua :)



Näistähän saa melkko kauniita ja näyttäviäkin :--) meidän omissa oli mm. pistaasia ja pakastekuivattua mansikkaa. Todella hyvää :)

-Dr.Sugar-

7 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä herkkuja! Oon järkkäämässä tupareita piakkoin ja miettinyt, että mitä pientä vois kakun lisänä tarjota! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva idea! Noista saa helposti persoonallisen näköisiä tarjottavia. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  3. Voi miten nättejä! Ja jos tosiaan sen lisäksi ovat vielä supernopeita ja superhelppojakin, niin pakkohan noita on kokeilla. :)

    VastaaPoista
  4. Kiva idea! Sulavatko käsiin helposti, kun suklaa ei ole temperoitua? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja kiitos! Periaatteessa kaupasta ostettu suklaa (esim. fazerin sininen) on jo valmiiksi temperoitua, joten jos sen sulattaa hitaasti miedolla lämmöllä (ettei lämpötila nousisi yli 30-31 asteen) temperoinnin pitäisi säilyä ennallaan :) tätä suklaata eikä myöskään itse temperoitua tulisi laittaa jääkaappiin sillä se vähän pilaa temperoinnin :p mutta mikäli ei omista lämpömittaria/tai ei jaksa temperoida kannattaa säilöä suklaat jääkaappiin ja nostaa vasta vähän ennen tarjolle niin eivät ehdi sulaa :) olipas sekava selitys! :D

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)