keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Shortbread-pikkuleivät

Tsau!

Miten joku näin yksinkertainen resepti voi olla niin hyvä? Siis reseptiin tulee vain kolmea eri ainesta ja lopputulos on täydellisen maukas. Teimme ohjeen itse BBC:n ohjeen mukaan, joten siksi ainekset grammoissa.





Ohje;

125 g voita
55 g hienoa sokeria
180 g erikoisvehnäjauhoja
+ sokeria päälle

VINKKI! Kokeile muuntaa ohjetta esimerkiksi sitruunan-tai appelsiininkuoren avulla.

1. Vatkaa sekaisin voi ja sokeri.
2. Lisää joukkoon vehnäjauho ja sekoita se joukkoon puukauhan tai nuolijan kanssa. Seos on valmiina kuivahko, kiinteä massa, jota voi kaulia.
3. Kauli sentin paksuiseksi jauhotetulla pinnalla ja leikkaa haluamaasi muotoon. Sirottele sokeria palojen pinnalle. Laita palat jääkaappiin viilentymään 20 minuutin ajaksi.
4. Paista 190 asteessa n. 15-20 minuutin ajan tai vaalean kullanruskeiksi.
5. Anna jäähtyä leivinpaperin tai ritilän päällä. Älä jätä pellille tai keksit kuivuu.

VINKKI! Shortbreadit toimii loistavasti teen tai maidon seurana!



Kokeilkaa itse! :)

-Dr.Sugar-

4 kommenttia:

  1. onpa helppo ohje! tämmöisiä lisää. Jaksaa tällainen ei-niin-näppärä-kotiäitikin leipoa. ;)

    VastaaPoista
  2. Tsiisus onkohan nää niitä samoja mitä kaverin mummo tekee, mikä vie kielen mennessään mutta reseptiä en saanut ja "kovin moni ei niissä onnistu"... Pakko siis testata onko sama. Kuolaan jo valmiiksi...

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)