tiistai 11. elokuuta 2015

Vadelma-turkinpippuri juustokakku

Heippa.

Vadelmaa ja turkinpippureita? Oikeasti? Ihan oikeasti!
Ja törkeän hyvin yhteen sopiikin. Suomalaisten makuun sopiva helppo hyydytettävä juustokakku pienellä erikoisuudella siis. Sopii hyvin kesän (ja muidenkin vuodenaikojen) juhliin.

Ja hei, tänään on viimeinen päivä osallistua Juhlakauppa.comin ARVONTAAN!


Pohja;

175 g muro-tai kaurakeksejä
50 g voita

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Vuoraa irtopohjavuoka reunakalvolla.
2, Sekoita keskenään ja painele n. 20-22cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Täyte;

400 g tuorejuustoa
4 dl kermaa
4 liivatetta
½dl sokeria
kouralline vadelmia
n. 100g turkinpippuria

1. Notkista tuorejuusto kulhossa. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen,
2. Vaahdota kerma sokerin kanssa kuohkeksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto hellästi nuolijalla nostellen.
3. Sekoita massan joukkoon murskatut turkinpippurit.
4. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata liedellä, kaada nauhana seoksen joukkoon, samalla massaa sekoittaen.
5. Kaada vuokaan vuorotellen massaa ja vadelmia (näin estät ettei vadelmat murskaannu).
6. Anna tekeytyä jääkaapissa tai pakkasessa. Irrota vuoasta ennen tarjoilua ja koristele!



-Dr.Sugar-

2 kommenttia:

  1. Tätä voisikin ehdottaa avomiehen siskonpojan synttäreille. :)

    VastaaPoista
  2. Ei voi olla muutakuin huikaisevan hyvää!!! Nam nam! Kokeiluun!!

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)