lauantai 19. syyskuuta 2015

Rocky Road piiras

Hello!

Eilen illalla tuli PAKKOMIELLE leipoa jotain. Kiva yhdistelmä rocky roadia ja suklaapiirakkaa oli siis paikallaan. Ihana mehevä suklaapohja ja täyteläinen maitosuklaakuorrute herkuilla. TÄYDELLISTÄ.



Pohja;

3 kananmunaa
3 dl sokeria
5½-6 dl vehnäjauhoja
200g voita
3 tl leivinjauhetta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl maitoa
1 dl kermaviiliä/ranskankermaa

1. Vaahdota kananmunat & sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sulata rasva mikrossa tai liedellä. Sekoita keskenään kuivat ainekset. Siivilöi.
3. Sekoita kuohkeaan sokeri-kananmuna vaahtoon voi. Sekoita yhteen maito ja kermaviili.
4. Sekoita taikinaan vuorotellen maito-kermaviiliseosta ja jauhoja kunnes taikina on valmis.
5. Kaada taikina uunipellille ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kuorrute;

250g maitosuklaata pilkottuna (esim, fazer levy+ patukka)
1½ dl vispikermaa
½ dl glukoosia
nokare voita

Pinnalle;

- pähkinöitä, vaahtokarkkeja, strösseliä... mitä tahansa keksitkään!

1. Laita suklaat lämmönkestävään astiaan. Lämmitä kermaa ja glukoosia kattilassa, älä anna kiehua.
2. Kaada kermaseos kulhoon suklaiden päälle. Kääntele hellästi kunnes seos on tasaista. Lisää voi ja anna sen sulaa joukkoon. Kääntele vielä hellästi.
3. Kaada kuorrute jäähtyneen pohjan päälle, levitä tarvittaessa palettiveitsellä tasaiseksi.
4. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki ja sitten lisää herkut pinnalle. Leikkaa paloiksi.

Piirasta tulisi säilyttää jääkaapissa, se säilyy parin päivän ajan.... jos siis sitä ei ole jo syöty siihen mennessä.



Nam nam nam nam nam!

-Dr.Sugar-

2 kommenttia:

  1. Hei, mitä tuo glukoosi on? Mitä se tekee tuolle kuorrutteelle? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glukoosi on siirappia (voi korvata myös vaalealla siirapilla) ja sen voi jättää pois halutessaan, mutta kuorrute saattaa olla vähän paksumpaa ilman sitä 😊

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)