torstai 19. marraskuuta 2015

Jouluinen suklaamoussekakku

Moimoi!

Viikonloppuna oli meidän, Annin ja Katrin järjestämä leivontabloggaajailta. Tästä tapahtumasta kirjoitan vielä erikseen oman ihanan postauksen.

Tarkoituksenamme oli tehdä tapahtumaan Fazerin piparisuklaasta suklaakakku, mutta kurjuus, se on lopetettu. Nokkelana päätimmekin vaihtaa Fazerin uutuuteen, missä maistuu ihanasti karpalo, manteli ja joulun mausteet. Tämä sopi paremmin kuin hyvin iltamme Winter Wonderland-teemaan.



Ohje;

5 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
n. 300 g Fazerin joulusuklaata, sulatettuna
3 liivatelehteä
1 tl chai- tai vaniljauutetta

175 g piparia
75 g voita/margariinia

1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ne yhteen ja painele ne n. 20-24 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. (Muista vuorata vuoka leivinpaperilla tai reunakalvolla!)
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Kääntele kerman joukkoon sulatettu suklaa. 
5. Sulata liivatteet uutteen seassa kattilassa liedellä.
6. Kaada liivateseos kerma-suklaa seoksen joukkoon koko aika sekoittaen.
7. Kaada seos vuokaan, tasoita ja anna olla pakkasessa 4-6 tuntiin (tai yön yli jääkaapissa).
8. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile.


VINKKI! Kakun voi tehdä myös ilman liivatetta. Jätä liivate pois ja lisää suklaan määrää 50-100 grammalla.



*kakussa käytetty suklaa saatu Fazerilta

Mausteet maistuivat ihanasti läpi pehmeästä moussekakusta ja tämä kakku kruunaisi siis myös joulupöydän.

Iso kiitos Fazerille herkuista ja suklaista iltaamme.

-Dr.Sugar-

6 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä kakkuja ja herkullinen resepti! ♥

    Mä en edelleenkään voi käsittää, että se piparisuklaa on lopetettu! Joulukatastrofi :( Oli niin ehdottoman paras joulusuklaa ikinä ♥

    VastaaPoista
  2. Mua niin harmittaa, että se fazerin piparisuklaa on lopetettu! Vähän onneksi lohduttaa ne uudet piparidumlet, ai että..<3 Ja tätä kakkua täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Tottakai. Kun valmistat kakun, niin voit laittaa sen pakkaseen vuoassa ja ottaa pois muutamaa tuntia ennen tarjoilua! :)

      Poista
    2. Kiitos ohjeesta, on niin herkullisen kuuloinen, että ajattelin tehdä valmiiksi pakkaseen odottamaan valmistujaisjuhliani parin viikon päästä :)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)