maanantai 2. marraskuuta 2015

Kurpitsakakku

Moi!

Siis porkkanakakku on yksi paras asia maailmassa. Sillä voisi ehkä neuvotella maailmanrauhan... Mutta, niin voisi kurpitsakakullakin. Otimme parhaan osan porkkanakakusta (toim.huom KUORRUTE) ja yhdistimme sen mausteiseen kurpitsapohjaan. Toimii. Ja kaikille skeptikoille, jotka eivät usko kurpitsakakun taikaan, ette edes huomaa eroa sen ja porkkanakakun välillä.


Ohje;

300g voita, sulatettuna
5 dl sokeria
4 kananmunaa
500g kurpitsapyrettä/raastetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria/uutetta

1. Voitele kaksi 22-24 cm pyöreää vuokaa. Leikkaa pohjalle leivinpaperista rinkula. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet, sokeria lukuunottamatta.
3. Sekoita keskenään sulatettu voi ja sokeri. Vatkaa sähkövatkaimella joukkoon kananmunat aina yksi kerrallaan.
4. Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan, samalla sekoittaen. Lisää kurpitsa.
5. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 25-35 minuuttia. Jos sinulla on vain yksi vuoka, voit antaa puolikkaan taikinan odottaa paistoa huoneenlämmössä.
6. Anna pohjien jäähtyä ennen täyttöä.

Kuorrute;

400g maustamatonta tuorejuustoa, notkistettuna
3 dl vispikermaa
75 g pehmeää voita
3 1/4 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria/uutetta

1. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
2. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi keskenään tasaiseksi. Lisää vanilja.
3. Lisää tomusokeri tuorejuustoon koko ajan sähkövatkaimella sekoittaen. Vatkaa pari minuuttia.
4. Lisää puolet kermasta tuorejuustoon ja kääntele hellästi sekaisin. Lisää loput kermasta taas hellästi käännellen.
5. Täytä jäähtyneet pohjat laittaen puolet kuorrutteesta kakun sisällä ja puolet pintaan.




Mausteita, mehevä kakkupohja & ihana tuorejuustohuntu... hipoo täydellisyyttä.

-Dr.Sugar-

2 kommenttia:

  1. Ihanko ostan esim myskikurpitsan ja raastan sen ja nakkaan sekaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse teimme valmiista pyreesta ja siis nimenomaan tavallisesta kurpitsasta tehdysta. Ei myskistä. En osaa sanoa miten paljon eroa eri lajikkeilla on maun ja koostumuksen suhteen, joten en uskalla luvata että myskikurpitsa toimii täsmälleen samalla tavalla. Pikaisen googlailun tuloksena myskikurpitsaa käytetään myös makeisiin piiraisiin, joten luulisi siitä jotain syntyvän! :) Mukavaa leivontaa!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)