lauantai 21. marraskuuta 2015

Piparifudge

Tsau!

Täällä valmistellaan kovasti jo joulua, ja piparkakkuiset suklaafudget sopii niin lahjaksi kuin joulupöytäänkin. Ensinnäkin näitä herkkuja on helppo valmistaa ja toiseksi nämä korvaavat (edes vähän) sitä koloa minkä Fazerin piparkakkusuklaalevyn lopetus jätti sydämiimme.



Ohje;

400g tummaa suklaata
1 purkki kondensoitua maitoa
1 tl chai- tai vaniljauutetta (tai piparkakkumaustetta)
+ pipareita haluamasi määrä

1. Vuoraa 20x20cm vuoka foliolla. Murskaa pohjalle pipareita.
2. Sulata miedolla lämmöllä suklaa ja kondensoitu maito paksupohjaisessa kattilassa.
3. Kun seos on sulanut, sekoita uute joukkoon ja kaada massa pipareiden päälle. Viimeistele pinta piparimuruilla.
4. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja pakkaa lahjaksi (tai syö HETI!).

Makeiset säilyy ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä pari päivää tai jääkaapissa noin viikon.




-Dr.Sugar-

6 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköisiä fudgeja, näitä voisi antaa lahjaksi joulun alla. :)

    VastaaPoista
  2. Voi miten herkullisia! Näitähän on ihan pakko testata :)

    VastaaPoista
  3. Oih ihania! Pitänee viimeinkin hommata kauan kaipailemaani chai-maustesiirappia... :)

    VastaaPoista
  4. Ajattelin testata näitä tänään huomisiin pikkujouluihin vietäväksi :)

    VastaaPoista
  5. Moikka! Onnistuuko tämä valkoisesta suklaasta? Ja mitä olette mieltä, että jos piparit murskaa seoksen sekaan, mitä tapahtuu jääkaapissa? Pehmeneeköhän piparit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi onnistua! Ja jos laittaa sekaan piparia, en usko että se pehmenee kovinkaan paljoa. Meillä oli näissä alla sekä päällä piparia ja kummatkaan ei pehmenneet :)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)