lauantai 16. tammikuuta 2016

Mansikka-murokeksit

Moimoi!

Meillä on ystävänpäivän reseptien preppaus kovassa vauhdissa! Shortbread-tyyliset pikkuleivät on aina olleet meidän lemppareita. Kokeilimme käyttää reseptissä mansikkatomusokeria ja keksit sai ihanan mansikkaisen maun ja pikkuisen pinkkiä sävyä!



Ohje;

125 g voita, huoneenlämpöinen
35 g erikoishienoa sokeria
45 g mansikkatomusokeria
180 g erikoisvehnäjauhoja
+ hienoa sokeria pinnalle

(+ punaista väriainetta)

1. Vaahdota voi ja sokerit keskenään. Mikäli haluat taikinasta pinkimpää, sekoita tässä vaiheessa joukkoon pari pisaraa punaista/pinkkiä väriainetta. Meillä ei tässä taikinassa ollut väriainetta ollenkaan!
2. Sekoita joukkoon sihdattu vehnäjauho puuhaarukalla tai nuolijalla sekoitellen (älä ylivaivaa). Taikina on melko kuivaa, se kuuluu asiaan.
3. Jauhota pöytää/alustaa ihan vähän ja kauli taikinaa siinä. Painele sydänmuotilla tai leikkaa haluamasi kokoisia palasia. Ripottele pinnalle sokeria.
4. Nosta keksit lautaselle ja laita jääkaappiin pariksikymmeneksi minuutiksi.
5. Siirrä pellille. Paista keksejä 190 asteessa 15-18 minuuttia. Älä anna tummua liikaa. Keksit saa olla vähän pehmeitä uunista tullessaan.

Keksit säilyy huoneenlämmössä rasiassa viikon ajan.



Halutessa tomusokeria voi myös ripotella paistetun keksin pintaan!

-Dr.Sugar-

5 kommenttia:

  1. Onpas kiva idea! Varmasti hyvän makuisia! Nam! :D

    VastaaPoista
  2. Ihania! Hieno oivallus käyttää mansikkatomusokeria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on hyvä miettiä vähän erikoisempiakin raaka-aineita! :)

      Poista
  3. Tulee ihan sydänmunkit mieleen :).

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)