tiistai 19. tammikuuta 2016

Mansikka vaahtokarkit

Heippa!
...olisiko vuorossa lisää ystävänpäivään sopivia herkkuja? Vaahtikset on superhelppoja ja tämä resepti on myös nopea. Kivaan purkkiin pakattuina nämäkin on hyvä lahjaidea!



Ohje;

2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl mansikkatomusokeria

1. Sihtaa tomusokeri & maissitärkkelys yhteen, siivilöi n. 20x20cm vuoan pohjalle peittävä kerros. Säästä kuitenkin osa myöhemmäksi.

4 rkl vettä
5 dl sokeria
1 ½ dl glukoosia (tai vaaleaa siirappia)
3 rkl liivatejauhetta
1 dl kylmää vettä
(2 rkl mansikkatomusokeria/ pari tippaa mansikka-aromia)
(+ punaista elintarvike väriä)

1. Mittaa sokeri, glukoosi ja 4 rkl vettä paksupohjaiseen kattilaan. 
2. Mittaa isoon lämpöä kestävään kulhoon liivatejauhe ja kylmä vesi. Laita sivuun.
3. Lämmitä sokeriseosta liedellä kunnes se saavuttaa 117 asteen lämpötilan. Lisää joukkoon mansikkatomusokeri.
4. Kaada liivateseoksen päälle ja vatkaa sähkövatkaimen hiljaisimmalla teholla kunnes koko sokeriseos on liivatteiden joukossa.
5. Vaahdota seosta noin viiden minuutin ajan kunnes seos on kuohkeaa, sitkeää ja kiiltävää.
6. Kaada tomutettuun vuokaan. Ripottele vielä pinnalle tomua.
7. Anna jähmettyä vähintään neljän tunnin ajan tai yön yli huoneenlämmössä. Suojaa pinta esimerkiksi leivinpaperilla ettei vaahtokarkkeihin mene likaa tai pölyä.
8. Massan jähmetyttyä leikkaa sopiviksi paloiksi (saksilla onnistuu helpoiten) ja pyörittele tomussa.

Vaahtikset säilyy 3-5 päivää suljetussa ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä (jos siis maltat olla syömättä niitä).




Pian taas lisää reseptejä, miten ystävänpäivä toimiikin näin hyvänä motivaattorina?

-Dr.Sugar-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)