keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Sitruuna-unikonsiemen muffinit

Moi.

Sitruuna-unikonsiemen muffinit on ollut lemppareita jo todella kauan. Ja vasta nyt tuli aikaiseksi kokeilla niitä.
Ja hei, näistähän tuli todella hyviä. Usein muffinit saattaa olla kuivia, mutta nämä säilyy ihanan mehevinä ja unikonsiemenet rapeina.
Ainoa miinus oli, että vuokaan olisi nähtävästi saanut laittaa taikinaa reilummin, better luck next time!



Ohje (10-12kpl)

1½ dl sokeria
80 g voita, pehmitettynä
1 kananmuna
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1½ dl jogurttia
2-4 rkl sitruunamehua
2 rkl unikonsiemeniä
(+kuorta jos haluaa)

1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna joukkoon. Sekoita.
2. Lisää puolet jauhoista, leivinjauhe & ruokasooda joukkoon. Sekoita.
3. Lisää puolet jogurtista, sekoita, ja sitten lisää loput jauhot. Lisää vielä loput jogurtista.
4. Kääntele sitruunamehu & unikonsiemenet taikinan sekaan. Maista onko sitruunaa tarpeeksi, jos ei, lisää mehua tai kuorta.
5. Lusikoi taikinaa vuokiin n. 3/4 vuoista täyttäen. (me laitoimme n. ½, joten vuoat on vähän tyhjät)
6. Aseta pelti uunin keskitasolle ja paista 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
7. Jäähdytä & nauti.

Muffinit säilyy huoneenlämmössä pussissa tai rasiassa kolmen päivän ajan.



-Dr.Sugar-

1 kommentti:

  1. Nam, sitruuna-unikonsiemen on kyllä herkullinen yhdistelmä ja kauniskin vielä!

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)