sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Snickers cupcakes

Moi taas!

Suklaan ja maapähkinävoin yhdistäminen on aina ollut mulle vähän vierasta. Kaikki aina kovasti kehuu miten ne sopii yhteen, mutta en ihan kuitenkaan tullut uskoneeksi...kunnes nyt. Siis, nehän sopii toisilleen täydellisesti ja kun mukaan heitetään kinuskia, on takuuvarma (överi)herkku syntynyt.





Muffinit (12kpl);

100 g tummaa suklaata, palasina
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl kuumaa kahvia (jos et halua kahvin makua, voit käyttää kuumaa maitoa)
2 dl erikoisvehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 dl hienoa sokeria
½ dl sulaa voita
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta

+ kinuskia, meillä oli kondensoidusta maidosta keitettyä

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipelti muffinivuoilla.
2. Mittaa kulhoon paloiteltu suklaa ja kaakaojauhe, Kaada kuuma kahvi niiden päälle ja anna sulaa. Laita jääkaappiin viilenemään n. 15 minuutiksi.
3. Sekoita yhteen jauhot, sokeri, ruokasooda ja leivinjauhe.
4. Ota suklaaseos jääkaapista ja lisää sen joukkoon kananmunat, voi ja vaniljauute. Sekoita.
5. Lisää jauhoseosta vähitellen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Älä enempää ettei taikinaan muodostu sitkoa.
6. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista uunissa 15-20 min. Jos muffinit jää vähän kosteiksi, se ei haittaa.

7. Anna muffinien jäähtyä ja lusikoi kinuskia pursotinpussiin. 
8. Kaavi lusikalla pieni reikä muffinien keskellä ja pursota siihen kinuski.

Maapähkinävoikuorrute;

2½ dl maapähkinävoita
225 g huoneenlämpöistä voita
1½-2 dl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
2 rkl kermaa tai maitoa
ripaus suolaa

1. Vaahdota yleiskoneessa tai käsivatkaimella maapähkinävoita ja voita n. 20 sekunnin ajan kunnes ne ovat sekaisin.
2. Lisää joukkoon tomusokeri, vanilja ja suola. Sekoita joukkoon.
3. Lisää viimeisenä joukkoon kerma ja vaahdota kuorrutetta vielä parin minuutin ajan, kunnes se on kuohkeaa.

4. Kaavi kuorrute pursotinpussiin missä on haluamasi tylla. Meillä oli pyöreä.
5. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle. Laita valmiit kakkuset hetkeksi kylmään että kuorrute jähmettyy vähän.

Suklaaganache;

150 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa
3 rkl glukoosia
nokare voita

1. Pilko suklaa lämmönkestävään astiaan.
2. Mittaa kattilaan kerma ja glukoosi. Lämmitä seos kuumaksi, mutta älä anna kiehahtaa.
3. Kaada suklaan päälle ja anna olla n. viiden minuutin ajan.
4. Kääntele seosta hellästi ja heitä voinokare sekaan tuomaan kiiltoa.
5. Odottele kunnes seos on tasainen aina välillä käännelle. Älä sekoita kovaa tai vatkaa, ettei ganacheen tule ilmakuplia.

6. Dippaa kuppikakut ganachessa, valuttele ylimääräiset pois ja anna jähmettyä hetki. Voit halutessasi heittää päälle suolapähkinärouhetta. Valmista tuli!




Niiiiiin kokeilemisen arvoisia. NIIN.

-Dr.Sugar-

3 kommenttia:

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)