keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Kaura-porkkanasämpylät

Moi!

Me muutettiin hetki sitten ja pari päivää leipomatta oli iiiiihan liian kauan. Joten jokin pikainen ja herkullinen syötävä oli paikallaan. Sikke Sumarin sämpylöistä on tullut vissiin jonkin sortin legenda ja nämäkin ovat niille sukua, muunneltuna mieleiseksemme! Nämähän tosiaan kohoavat yön yli jääkaapissa, joten aamuksi saa herkullisia sämpylöitä :)



Ohje 9kpl;

3 ½ dl vettä
1 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
1-2 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
1 dl porkkanaraastetta
(öljyä)

1. Liuota kulhossa kuivahiiva lämpimään veteen ja lisää 1 tl sokeria.
2. Kaada joukkoon suola ja kaurahiutaleet.
3. Lisää joukkoon jauhot neljässä osassa aina välissä sekoittaen.
4. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja mikäli haluat, pieni loraus öljyä (oliivi/rypsi). Sekoittele kunnes kaikki on mukavasti sekaisin.
5. Laita kulhon päälle kelmu ja anna taikinan tekeytyä jääkaapissa yön yli.
6. Ota taikina huoneenlämpöön ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
7. Taikinan kuuluu olla vähän löysää, joten helpoiten saat sämpylät muodostettua kauhomalla taikinasta palleroita pellille (meillä tuli 9 sämpylää, eli 1 pelti).
8. Tämän jälkeen voit vielä koristella kaurahiutalein, siemenin tai jauholla. Tai tehdä vaikkapa pienet viillot sämpylöiden pintaan ja sitten uuniin!
9. Paista sämpylät kullanruskeiksi, uunin tehosta riippuen 15-25 minuttia.

Vinkki! Isommalle katraalle syöjiä, tuplaa taikina!



-Dr.Sugar-

3 kommenttia:

  1. Oi että, näitä voisikin leipoa viikonloppuna! Sunnuntai aamuksi tuoreita sämpylöitä <3

    VastaaPoista
  2. Itse tehdyt sämpylät on kyllä niiiin hyviä :) Tuleeko näihin tosiaan 1 rkl suolaa...? Kuulostaa mun mielestä isolta määrältä muihin ainesosiin nähden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Tuuli! Juuri itsekin huomasimme virheen kun aloimme tekemään taikinaa uudelleen, oikea määrä siis 1/2 rkl ja se on nyt korjattu reseptiin ☺ kiitos tarkoista silmistä!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)