keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Mango-passion moussepiiras

Tsau!

Pääsiäinen lähestyy ja tällä kertaa reseptivuorossa ihanan raikas moussepiiras mangon ja passionin maussa! Piiraan rapea oreo-kekseistä tehty pohja toi ihanaa suutuntumaa, ja myös kaurakeksit sopisi pohjaksi täydellisesti!



Ohje 22-24cm piirasvuoka 
(tai samanlainen kuin meillä);

2 ½ dl vispikermaa
3 rkl sokeria
200 g mangorahkaa
3 dl hedelmäsosetta
 (meillä 2½ dl mangoa & ½ dl passionia)
4 liivatetta

200g keksejä 
65 g voita


1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoittele ne toisiinsa ja painele ne vuoan pohjalle ja reunoihin. Laita pohja sitten jääkaappiin.
3. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita.
4. Lisää joukkoon sose ja sekoita. Jätä pieni osa soseesta sivuun.
5. Sulata liivatteet kattilassa lopun soseen sekaan. Kaada ohuena nauhana vaahdon sekaan samalla sekoittaen.
6. Ota pohja kylmästä ja kaada mousse sisälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia.

Ihana ja raikas piiras!




-Dr.Sugar-

5 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselle, taidan tehdä töihin lomalta paluu viemiseksi ☺ Käytittekö reseptin hedelmäasoseena lasten vai jotain muuta hedelmäasosetta? Ja menisi varmaan gluteenittomana vaihtamalla keksit gluteenittoimin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuipas muutama kirjoitusvirhe puhelimen muuttamana ��

      Poista
    2. Teimme soseen itse, mutta peruspiltitkin toimisi. Passionia tosin ei saa sellaisena. Ja tottakai pohjan voi tehdä gluteenittomista kekseistä! Varmasti tulee herkullista :)

      Poista
  2. Tekaistiin juuri 3-vuotiaan pojan kanssa jääkaappiin jähmettymään. Mukavan helppo myös lasten kanssa tehtäväksi. Saa nähdä maistuuko pojalle, kun suhtautuu kakkuihin ja hedelmiin vähintäänkin epäluuloisesti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kakku on kyllä ihanan pirtsakan makuinen! :)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)