torstai 17. maaliskuuta 2016

Suklaapiiras

Heippa taas!
Kaikkien pääsiäisreseptien tilalle jotain ihanaa supersuklaista. Piiras jonka täyte on just sitä suklaata. Sisus on siis suklaaganache-tyylinen. Tämän jälkeen ei pitäisi suklaahammasta kolottaa!


Pohja:
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
200 g voita

Täyte:
200g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
50 g voita

1. Sekoita keskenään pohjaan tulevat kuivat ainekset. Lisää kylmä, kuutioitu voi ja nypi taikina murumaiseksi.
2. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina on löysää, lisää jauhoja pieni määrä.
3. Kääri valmis taikina kelmuun tai muovipussiin ja anna kylmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan.
4. Kauli tai painele taikina 36 x 13cm suorakaiteseen vuokaan ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Jos haluat että taikina ei valu vuoan reunoilta paiston aikana, laita vuokaan taikinan päälle ennen paistoa folio ja esimerkiksi kuivia herneitä tai papuja. Anna pohjan jäähtyä.
5. Kiehauta kerma kattilassa. Poista lämmöltä ja lisää kerma joukkoon pilkottu suklaa ja voi. Anna hautua muutama minuutti ennen seoksen sekoittamista. Sekoita kunnes seos on tasainen ja kaada se vuokaan pohjan sisälle. Koristele haluamallasi tavalla.
6. Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään kuusi tuntia.
Jos haluat koristeita pintaan, ne kannattaa laittaa jähmettämisen jälkeen.

Kuvat ja resepti kirjastamme Amerikan Herkkuja

-Dr.Sugar-

10 kommenttia:

  1. Ihan täydellisen näköinen herkku! Niin suklaisen näköinen ;P

    VastaaPoista
  2. pohjaan tulee 1muna ilmeisesti se uupuu tosta ohjeesta, teko vaihees lukee kyl lisää muna =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ouh, kiitos tarkkasilmäisyydestäsi! :) korjattu!

      Poista
  3. hyvä korjasit =) onnex oli munia kaapis ene ku aloin pohjaa väsää =D ja joku alintajuntakin sano et hetkinen mikä täs mättää =) nyt on pohja jääkaapissa aattelin vähän mignon munaa tohon pistää korvata osaa suklaata sillä =) kattoo mitä tulee =) voi olla et huomen vasta paistan pohjan aamusta ku ei se tuol kaapis taikina mee mikskään =) mistä toi sun vuoka muuten on ostettu? irto pohja vai miten oot saanu noin nätisti pois sen vuuasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irtopohja kyllä! Muistaakseni iloleipurin :) ooh, mignon kuulostaa hyvältä :)

      Poista
    2. ok pitääkin alkaa ettii jos turusta löytys jostain ja kamu tietää varmaan ku on iloleipurin testaaja =) juu mignon munaa vähän 1-2 korvaa suklaata ni tlee vähän pääsiäis makua tähän ja sit jotain koristelua tietty =)

      Poista
  4. hienosti onnistu kyllä mignonin kanssa tää! suosittelen testaa =) 100g tumma suklaata ja 2 mignon munaa ja kermaa joku 1,5dl ja 30g voita ni hyvää tulee =)

    VastaaPoista
  5. Sopiskohan taloussuklaan tilalle valkosuklaa ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi onnistua :) tosin lisäisin valkosuklaata ainakin 100g lisää tummaan nähden (300g). Muuten ganache ei hyydy :)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)