sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Herkku(överi)kakku

Heipsan!

Tänään onkin vuorossa niiiiin överi synttärikakku ettei rajaakaan (överi on meidän toinen nimi, joten ah). Jos joku siellä ruudun takana on tiukalla kuntokuurilla tai dieetillä, suosittelen siirtymään pois sivulta! Koska.. suklaata, suklaata, suklaata, kinuskia, suklaata... Kuulostaako hyvältä? ;) Jos luit tänne asti, saatat olla menetetty tapaus (ja sielunsisko<3), joten jatka siis reseptiin..




Kakkupohja;

6 dl erikoisvehnäjauhoja
1 ½ dl tummaa kaakaojauhetta
5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
100g voita, sulatettuna(/ tai öljyä mikäli haluat mehevämmän pohjan)
3 dl jogurttia/kermaviiliä
1 ½ dl maitoa, lämmitettynä
2 kananmunaa

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Valmistele kaksi 24-26cm kakkuvuokaan leikkaamalla pohjaksi leivinpaperin ja voitelemalla vuoan reunat. Jos sinulla ei ole kahta samankokoista vuokaa, voit paistaa taikinan kahdessa erässä.
2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isoon kulhoon.
3. Sulata voi mikrossa. Lisää voin joukkoon lämmin maito. Sitten jogurtti ja viimeisenä kananmunat. Sekoita kunnolla sekaisin.
4. Lisää nesteet jauhojen joukkoon ja sekoita käsivatkaimella niin että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat toisiinsa. Ei enempää.
5. Kaada valmisteltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuutin ajan uunin tehosta riippuen. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
6. Käytä palettiveistä vuoan sisäreunoilla ja varmista että kakku irtoaa. Kumoa ylösalaisin lautaselle jäähtymään.

Jos haluat kakkupohjaksi gluteenittoman version, suosittelemme tätä ohjetta.

Suklaatäyte&kuorrute;

n. 9 dl tomusokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
225 g pehmeää voita
2 tl vaniljauutetta
½-1 dl maitoa, kuorrutteen paksuudesta riippuen

1. Vatkaa pehmeää voita kunnes se vaalenee jonkin verran. Lisää varoen tomusokeri ja kaakaojauhe. Vatkaa kunnolla sekaisin, massa on todella paksua tässä vaiheessa.
2. Lisää joukkoon vaniljauute ja ½ dl maitoa. Vatkaa joukkoon. Jos kuorrute on vielä kuivan oloista, lisää maidon määrää.
3. Vatkaa vielä minuutin verran, kunnes kuorrute on kuohkea ja valmis.
4. Annostele kuorrute jäähtyneiden kakkupohjien väliin ja päälle. Tasoita.

Kinuski;

Tämä resepti lainattu Kakkukatrilta jonka resepteihin voi aina luottaa, kiitos Katri! <3


2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl tomusokeria
nokare voita

1. Keitä kermaa ja sokereita n.15-20 minuuttia pienellä teholla välillä sekoitellen.
2. Kinuski on valmista kun lastalla nostatamalla se ei valu lastan päältä heti pois. Tai voit tehdä perinteisen kylmä vesi testin eli tiputtaa pisaran kinuskia kylmään veteen. Jos pisara hajoaa niin kinuski ei ole valmista, jos pisara jähmettyy on kinuski valmis.
3. Lisää voi nokare ja anna kinuskin jäähtyä hetki.
4. Kaada kinuski kylmän kreemipinnan päälle ja auta lastalla tai paletilla kinuski valumaan niistä kohdista kuin haluat. Tämän voi tehdä myös pursotinpussia apuna käyttäen.
5. Nosta kakku kylmään, jotta kinuski jähmettyy hiukan.

Ganache;

80 g tummaa suklaata
½ dl vispikermaa
2 rkl glukoosia
nokare voita

1. Pilko suklaa lämmönkestävään astiaan.
2. Mittaa kattilaan kerma ja glukoosi. Lämmitä seos kuumaksi, mutta älä anna kiehahtaa.
3. Kaada suklaan päälle ja anna olla n. viiden minuutin ajan.
4. Kääntele seosta hellästi ja heitä voinokare sekaan tuomaan kiiltoa.
5. Odottele kunnes seos on tasainen aina välillä käännelle. Älä sekoita kovaa tai vatkaa, ettei ganacheen tule ilmakuplia.
6. Valuta ganache kinuskin päälle ja lisää viimeisenä koristeet.

Koristeeksi;

suklaata, karkkeja, popcornia, fudgepaloja, suolapähkinöitä, nonparelleja...

Meidän kakussa kinuski kaadettiin keskeltä kakun reunoille ja ganache vain reunoille, että kinuski pääsee oikeuksiinsa tumman suklaan alta! Mutta tuplaamalla ganache satsin, sen voi kipata myös koko kinuskin päälle.





Siinä oli tämän kerran herkkuöverit. Yksi pala riittää taltuttamaan KENEN TAHANSA makeanhimon...jääpähän myöhemmäksi lisää ;)

-Dr.Sugar-

14 kommenttia:

  1. No huh, näyttää niin herkullisen suklaiselta! <3 Tällä kakulla voisit osallistua meidän blogin huhtikuun kinuski-haasteeseen, kun tässä kakussa on kinuskiakin. :) Käy kurkkaamassa: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/04/huhtikuun-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namskis, suklaista onkin! :) kiitokset vinkistä!

      Poista
  2. Oi joi, tätä on pakko tehdä!

    VastaaPoista
  3. Kääk, tää näyttää ja kuulostaa niiiiiin sietämättömän mahtavalta että alta pois! <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! Suosittelemme kokeilemaan! :)

      Poista
  4. Voikohan tätä tehä kahta päivää etukäteen kokonaan valmiiksi tai esim. pohjan vaikka? Sunnuntaina juhlitaan meijän 1-vuotiasta ni mietin voinko leipoa tänään perjantaina jo jotain..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti 😊 pohjan voi tehdän hyvin tänään ja kakun voi täyttää ja kuorruttaa huomenna! Lisäisin ainoastaan valumat ja koristeet sunnuntaina 😊 muista pakata pohja tiiviisti ettei se kuivu 😊

      Poista
  5. Nyt alkas kakun täyttäminen..Kostutetaanko pohjaa ollenkaan? Mietin miten leikkautuu..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me emme kostuttaneet muistaakseni lainkaan, oma pohjamme oli sen verran mehevä. Mutta halutessaan pohjan voi hyvin kostuttaa vaikkapa kaakaolla, kahvilla tai vaniljamaidolla 😊

      Poista
  6. Mitä glukoosia olet tässä ohjeessa käyttänyt? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytimme tavallista nestemäistä glukoosia (dansukker)😊 jos ei löydy, vaalea siirappi toimii myös 😊

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)