perjantai 22. huhtikuuta 2016

Maidoton suklaajäätelö

Moi!

Nykyään todella moni kärsii useista ruoka-aineallergioista ja varsinkin maidoton ruokavalio on monelle ajankohtainen. Itse olen ollut vähän skeptinen vegaanisten jäätelöiden suhteen, mutta nyt löytyi sopiva korvike banaanista. Banaani saattaa maistua jäätelömassassa taustalla, mutta laadukkaalla kaakaojauheella maku on silti pehmeän suklainen.
Tähän helppoon ohjeeseen on kaksi valmistusvaihtoehtoa, joko pakastetuista banaaneista suoraan kulhoon (kannatan!) nopeasti tai tuoreista banaaneista jäädyttämällä massan sen valmistuksen jälkeen.



Ohje;

2 isoa banaania, tuoreena tai jäädytettynä
2 dl pähkinämaitoa (cashew, manteli)
1-1½ dl tummaa kaakaojauhetta, maun mukaan
(2 rkl glukoosia / vaaleaa siirappia / hunajaa)

1. Sekoita kaikki aineet yhteen blenderissä.
2. Jos teit pakastebanaaneista, nauti heti & jos tuoreista lisää myös glukoosi, anna jähmettyä pakkasessa muutaman tunnin ajan. (tai yön yli)

Jotkut mainitsivat että banaaniallergiset voisivat tehdä tätä avokadosta. En uskalla vielä mennä sanomaan tätä itse, mutta taidanpa kokeilla!



Nams!

-Dr.Sugar-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)