keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Marjaisat kuppikakut

Hei taas!

Pikkuhiljaa aletaan pohtia mitä missäkin ylioppilas-ja valmistujaisjuhlissa tarjoillaan vieraille. Nämä herkulliset kuppikakut löytävät tiensä ainakin johonkin meidän kesän juhlapöydistä.
Kuppikakut saavat makua fariinisokerista, raikkaista marjoista ja valkosuklaasta. Päällinen on raikas mascarpone-kuorrute. Viimeisenä silauksena kuppikakkujen päälle on valutettu kotitekoista siiderisiirappia. Makuelämys on valmis.




Muffinit (24kpl);

5 dl erikoishienoja vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
225 g voita, pehmeänä
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa, huoneenlämpöisenä
2 tl vaniljasokeria
3 dl maitoa, lämmitettynä

+ ½ dl vehnäjauho
+ 1½ dl pakastevadelmia
+ 1½ dl pakastemustikoita
100 g valkosuklaata, rouheina/nappeina

1.  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon, sokereita & ½ dl vehnäjauhoja lukuunottamatta.
2. Vatkaa käsivatkaimella pehmeää voita hetki ja sitten lisää joukkoon sokerit. Vatkaa kunnolla sekaisin.
3. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen aina toisen sekoittuessa joukkoon.
4. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, jätä viimeiseksi lisäykseksi jauhoa.
5. Mittaa jauhokuppiin marjat, suklaa ja ½ dl jauhoja. Kääntele kunnes ne ovat jauhojen peitossa.
6. Nostele marjat taikinaan hellästi ja nopeasti, jottei taikina värjäänny.
7. Lusikoi tai pursota muffinivuokiin (n.2/3) ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20-25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jäähdytä.

Kuorrute;

3½ dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
250g mascarpone-tuorejuustoa

1. Notkista mascarpone ja sokerit kulhossa.
2. Vaahdota toisessa kulhossa vispikerma jämäkäksi vaahdoksi.
3. Kääntele kerma nuolijalla hellästi tuorejuustoseoksen joukkoon.
4. Lusikoi tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Pursota.

VINKKI! Kuorrutteesta riittää n. 24 kuppikakkuun jos pursotat matalat pursotukset, esim. rosette. Mutta jos tahdot korkeat pursotukset, tee kuorrute 1.5 kertaisena.

Siiderisiirappi;

1 1/4 dl Rekorderlig metsämarja-siideriä, tuote saatu blogiyhteistyön kautta
 (myös marjamehu käy)
1½-2½ dl hienoa sokeria
(+ punaista väriainetta)

1. Mittaa kattilaan siideri(/mehu) ja 1/4 dl sokeria. Kiehauta.
2. Lisää loput sokerista kolmessa osassa, aina kun edellinen satsi sokeria on sulanut.
3. Anna kiehua liedellä muutaman minuutin ajan ja nosta liedeltä. Jos haluat lisätä väriainetta, tee se tässä vaiheessa. Anna jäähtyä kokonaan viileäksi.
4. Valuta kuppikakkujen päälle lusikan avulla ja koristele nonparelleila, vadelmilla, kukilla tms.

Siirappi säilyy tiiviissä purkissa, viileään sijoitettuna n. 3-6 päivää.

VINKKI! Mitä kauemmin keität siirappia kasaan, sen vähemmän tarvitset siihen sokeria.

VINKKI! Mitä voimakkaamman makuista nestettä käytät siirappiin pohjana, sen paremmin se maistuu valmiina. Huomioi, jos käytät pohjana esimerkiksi.sokeritonta mehua, saatat joutua lisäämään sokerin määrää että siirappi paksuuntuu. Alkoholista ei tarvitse tässäkään reseptissä murehtia, sillä se haihtuu pois keittovaiheessa.




Rekorderlig tuotteet saatu blogiyhteistyön kautta*

Oikein metsämarjaiset ja herkulliset kuppikakut tuli tällä kertaa! Nämähän sopivat myös juhannukseksi! Lisää kuppikakkuja instagramista hashtagilla #cupcakeswithreko missä bloggaajat haastettiin leipomaan kuppikakkuja siideriä käyttäen!

-Dr.Sugar-

2 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaat ja kesäiset kuvat :) Hyvä idea tuo siirappi. Täytyy ehkä kokeilla itsekin. Plussaa syötävistä kukista, ne on <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni :) kannattaa kokeilla siirappia, esimerkiksi mustaherukkamehusta saisi varmaan herkullisen version! :)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)