perjantai 13. toukokuuta 2016

Vinkit marenkeihin

Moi.

Vappuna julkaisimme reseptin täydellisiin marenkeihin ja sen jälkeen on tullut paljon kysymyksiä miten marengit saa parhaiten onnistumaan. Ajattelimme jakaa muutamia vinkkejämme tähän helpottamaan marenkien valmistamista!





(Marengeissa käytetyt värit saatu Annin Uunissa-verkkokaupasta)


LÄMPÖTILOISSA on vaihtelua uunien välillä. Normaalisti marenkiohjeiden lämpötilat ovat jotain 100-130 asteen välillä, mutta sekin on uunikohtaista. 
PAISTOAIKA riippuu myös uunin tehosta. Meillä marengit kuivuvat n. tunnissa 100 asteisessa uunissa, mutta yleensä marenkeja kuivatetaan vähintään tunti.
ASTIOISSA ei saa olla pienintäkään vesipisaraa ja varsinkin rasvainen kulho tai vatkaimet pilaavat hyvän marenkivaahdon
VALKUAISISTA sen verran, että valkuaisten tulee aina olla huoneenlämpöisiä ja mahdollisimman tuoreita.
SOKERI tulee olla erikoishienoa, mutta mikäli kaapista löytyy vain tavallista kidesokeria, sen voi huoletta surruttaa blenderillä hienommaksi.
MAKUAINEISTA parhaiten toimii mielestämme pulverit sekä geelit. Täysin nestemäiset helposti vetistyttävät massaa
VÄRIT on tärkeä osa marenkien valmistusta. Ja tähän suosittelemme VAIN geelimäisiä väriaineita.


Me saimme Annin Uunissa-verkkokaupasta kokeiluun mitä ihanimmat Squires Kitchenin elintarvikevärit ja voin huoletta sanoa näitä yksiksi markkinoiden parhaimmista väriaineista. Sekä pastelliset että kirkkaat sävyt onnistuu näillä kuten kuvista huomaa. Varsinkin vihreä ja pinkki olivat mieleemme, sillä joissakin väreissä ne tuppaa olemaan liian hailakoita. Pinkillä värillä saimme aikaiseksi sekä pastellisen, että kirkkaan värin! Näillä pastaväreillä voi huoletta värjätä taikinaa, kermaa, kuorrutteita ja macaronseja. 





Kivaa viikonloppua kaikille!

Yhteistyössä Annin Uunissa.com

-Dr.Sugar-

3 kommenttia:

  1. Hei,

    Minua lähti kiinnostamaan ilta-lehden sivuilta nämä kakut. Miten nämä on oikein tehty? Osaatteko kertoa näin?

    http://www.iltalehti.fi/fiidifi/201605120135224_fd.shtml

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka. Niissä taitaapi olla sellainen 'peilikirkas' glaze, mikä tehdään yleensä valkosuklaasta, kermasta, väriaineesta ja liivatteesta. Youtubessa näyttäisi olevan ohjeita tähän paljonkin (ns. Mirror glaze) 😊

      Poista
  2. Onpa upeat marengit. Ilo silmällekin katsella tuollaisia värikkäitä herkkuja

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)