maanantai 20. kesäkuuta 2016

Mustikkapiirakkakakku

Moi!

Mustikkapiirakka on yksi kesän parhaimmista herkuista ja me kehittelimme siitä kakkuversion. Kakussa on herkullinen pehmeä mustikkapiirakkapohja ja ihana tuorejuustokuorrute. Tämä olisi meidän juhannuksen ykkösherkku - ellemme olisi Lontoossa viettämässä sitä!


Kakkupohja;

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150g suolatonta voita
1½ dl maitoa
3 tl leivinjauhetta
1½ tl aitoa vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
200 g mustikoita

 1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Kunnes niistä tulee kuohkea vaahto.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sulata rasva mikrossa tai liedellä ja lämmitä samalla maito.
4. Nostele rasva ja maito vuorotellen munavaahtoon. Lisää niiden jälkeen sihdatut kuivat aineet massaan hellästi.
5. Puolita massa kahteen 18cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan (tai paista kahdessa erässä).
6. Jaa mustikat puoliksi ja ripottele ne taikinan pinnalle. Jos haluat kakusta vaaleamman, vuoraa kakkuvuoan suu foliolla.
7. Paista kullanruskeaksi, n. 15-30min uunista riippuen. Anna kakun jäähtyä ennen täyttämistä ja kuorruttamista.

Kuorrute;

250 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
50 g pehmeää voita
1½-2 dl tomusokeria (oman maun mukaan)
1tl vaniljauutetta/sokeria

1. Vaahdota kerma jämäkäksi vaahdoksi.
2. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja voi keskenään tasaiseksi, lisää vanilja (ja kardemumma).
3. Lisää sihdattu tomusokeri tuorejuustoon koko ajan  sekoitten. Vatkaa vielä pari minuuttia.
4. Lisää puolet kermasta tuorejuustoon ja kääntele joukkoon. Kun tämä on sekoittunut, lisää loput kermasta ja kääntele sekin joukkoon.
5. Levitä tuorejuustokuorrutetta ohuelti myös kakun väliin ja sen jälkeen kuorruta kakku. Koristele ja tarjoile!



Siirtykäähän muuten ensi torstaista lähtien seuraamaan Blogiringin instagram-tiliä, sillä me kaappaamme sen mukaamme Lontooseen! @Blogirinki <3

-Dr.Sugar-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)