tiistai 19. heinäkuuta 2016

Mansikka-mustikkapiirakka

Olemme ehkä seonneet piiraisiin, mutta mustikkametsällä käytyä täytyy leipoa. Vadelma-raparperipiirakka sai siis makeamman siskon kaverikseen. Ja voi kun on hyvvää! Piiraspohja on itsessään unelman pehmeä ja marjat mehevöittävät sen. Vielä kun pinnalle lisää muruseoksen tuomaan rapeutta täydellinen piiras on syntynyt.




Mansikka-mustikkapiirakka ohje;

3 kananmunaa
3 dl sokeria
150g suolatonta voita
1½ dl jogurttia
3 tl leivinjauhetta
1½ tl aitoa vaniljasokeria
4½ dl vehnäjauhoja
200g mustikoita
200g mansikoita, puolitettuina

 1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöisiä kananmunia ja sokeria, kunnes niistä tulee kuohkea vaahto.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sulata rasva mikrossa tai liedellä ja lämmitä samalla jogurttia.
4. Nostele rasva ja jogurtti vuorotellen munavaahtoon. Lisää niiden jälkeen sihdatut kuivat aineet massaan hellästi.
5. Levitä massa uunipellille tasaisesti. Säästä kulho.
6. Ripottele marjat taikinan pinnalle. Valmista muruseos.

Muruseos;

2½ dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
75g voita tai margariinia

1. Voit tehdä muruseoksen piiraan kulhoon. 
2. Sekoita kaikki ainekset yhteen vatkaimilla tai nuolijalla. Sekoita kunnes seos on murumaista.
3. Levitä marjojen päälle. Paista kullanruskeaksi, eli n. 15-20min uunista riippuen.




Namnamnamnam, mitä piirakkaa seuraavaksi? :)

-Dr.Sugar-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)