maanantai 8. elokuuta 2016

Vadelma-kardemumma muffinit



Onko kukaan maistanut Espresso Housen vadelma-kardemumma muffineja? Ne on todella hyviä. Niiden pohjalta lähdimme kehittelemään omaa versiota ja näistä tuli jopa parempia. Täydellisen pehmeitä, vadelman ja kardemumman yhdistelmä on vastustamaton! Nämä muffinit on ihanan meheviä ja jopa paranevat seuraavaksi päiväksi!

Muruseos;

50 g voita
50 g sokeria
100g vehnäjauhoja

1. Esilämmitä uuni. Vuoraa muffinipelti muffivuoilla.
2.  Sekoita kaikki aineet toisiinsa, kunnes seos on murumainen. Laita sivuun taikinan valmistuksen ajaksi.

Taikina;

140g voita
2 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl erikoishienoa vehnäjauhoa
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
200g vadelmia, tuoreena tai pakasteena

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
2. Lisää edellisten joukkoon maito, tässä vaiheessa taikina on todella löysää.
3. Sekoita kaikki loput kuivat aineet toisiinsa ja siivilöi ne massan joukkoon. Sekoita kunnolla sekaisin, älä ylivatkaa.
4. Nostele vadelmat joukkoon nuolijalla.
5. Annostele muffinivuokiin n.2/3 täyttäen. Ripottele pinnalle muruseosta.
6. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.

Taikinasta riittää noin 12-14 muffiniin. Me täytimme vähän "liikaa" vuokia, jotta saimme taikinan mahtumaan 12 vuokaan! :) Muffinit säilyy herkullisen pehmeinä kolmen päivän ajan, huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa tai muovipussissa!



Vannomatta maailman parhaita muffineja! Niin hyvää.

-Dr.Sugar-

1 kommentti:

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)