torstai 1. syyskuuta 2016

Omenakeksit




Nyt kun satokausi on käsillä, omenoista saa keksittyä vaikka mitä! Jos on jo kyllästynyt omenapiiraisiin, hilloihin ja soseisiin, niin omenakeksit on takuulla uusi juttu! Hedelmät tuovat sitkeisiin kekseihin ihanaa pehmeyttä ja mehukkuutta ja fariinisokerin tuoma karamellinen maku kruunaa kokonaisuuden!

Omenakeksit ohje (12-15kpl);

2½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
115g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
3/4 dl kidesokeria
½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1-1½ dl pähkinöitä, rouhittuna
1 iso omena, kuorittuna ja pilkottuna pieniksi kuutioiksi

1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen ja valmistele uunipelti.
2. Mittaa kulhoon jauhot, ruokasooda ja vaniljasokeri.
3. Mittaa toiseen kulhoon voi ja sokerit. Vatkaa ne kuohkeaksi vaahdoksi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella.
4. Lisää vaahdon joukkoon kananmuna koko aika sekoittaen.
5. Lisää jauhot vaahdon joukkoon kolmessa osassa edelleen sähkövatkaimella sekoittaen. Lopeta vatkaaminen heti kun ainekset on sekoittuneet toisiinsa.
6. Lisää valmiin taikinan joukkoon pähkinät ja omenat.
7. Pyörittele taikinasta n. pingispallon kokoisia palloja pellille (jätä leviämisvaraa huolella!).
8. Paista uunin keskitasolla n. 9-11 minuuttia uunin tehosta riippuen.
9. Nosta valmiit keksit jäähtymään ritilälle, jotta ne säilyttävät mehukkuutensa.

Keksit säilyy hyvänä ilmatiiviissä rasiassa noin kahden päivän ajan.




Näin syntyy maailman herkullisimmat omenakeksit. Jos haluaa vielä lisäripauksen syksyistä makua, voi kekseihin lisätä kanelia! Nam! Omenat sopii kekseihin todella hyvin, sillä ne eivät päästä liikaa nestettä taikinaan, täytyykin kokeilla päärynöillä seuraavan kerran! :)

-Dr.Sugar-

4 kommenttia:

  1. Pitää viikonloppuna kokeilla näitä. Voiko pähkinät jättää pois tai korvata jollain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne voi jättää kokonaan poiskin, mutta esimerkiksi manteli sopii myös hyvin kekseihin!

      Poista
  2. Mmm, pakkohan näitä oli jo ensimmäinen erä kokeilla! Siis niin hyvää, jottei sanotuksi saa! Päältä rouskuvan rapea, sisältä mehevän pehmeä. Oli pakko syödä suoraan uunista otettuna. Kyllä nämä ei huomista näe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa! No ei ne kyllä täälläkään kauaa kestäneet ;) aloin haaveilemaan että tekisin näistä puffet-tyylisiä keksijäätelöitä, skuuppaa ihanan pallon vaniljajätskiä kahden keksin väliin ja nams! :)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)