perjantai 23. syyskuuta 2016

Suklaa-punaherukkakakku (gluteeniton)



Suklaa on hyvää sellaisenaan, mutta jos suklaakakun kokonaisuudesta haluaa raikkaan, siihen sopii sekoittaa kirpeää marjaa - kuten punaherukkaa! Tässä kakussa suklaata löytyy sekä pohjasta että pinnalta ja punaherukkaa sisältä!




Kakku on mitoitettu 24cm vuokaan ja pohjana sekä kuorrutteena (myös pursotuksiin) on käytetty tätä ihanaa gluteenitonta suklaakakkupohja-ohjetta.

Punaherukkamousse-ohje (kahteen väliin);

4 dl vispikermaa
500 g mascarponea
1 dl sokeria (tai oman maun mukaan)
400g/4dl punaherukoita, soseena
8-10 liivatetta (me laitoimme 8)
1 rkl appelsiinimehua

1. Vaahdota kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Sekoita sose ja tuorejuusto keskenään.
3. Lisää sose-tuorejuustoseos kermaan koko ajan vatkaten.
4. Purista liivatteista ylimääräiset nesteet pois ja sulata ne appelsiinimehun seassa kattilassa liedellä tai kulhossa mikrossa.
5. Lisää liivaseos ohuena nauhana massan joukkoon koko aika sekoittaen.
6. Täytä alla olevien ohjeiden mukaisesti.

Ganache:

65 g tummaa suklaata
½ dl kuohukermaa
1 rkl glukoosi-tai vaaleaa siirappia
nokare voita

1. Pilko suklaa kulhoon.
2. Lämmitä kuohukerma ja glukoosi mikrossa tai liedellä. Kaada kuuma kerma suklaan päälle.
3. Anna olla muutama minuutti ja kääntele sitten sekaisin (älä vatkaa!)
4. Anna jäähtyä vielä parin minuutin ajan ja kaada kakun pinnalle.

Kakun kasaus (kostutuksena kaakao);

1. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka missä valmistit pohjan kelmulla.
2. Laita pojaksi se kakkupohjan kerros minkä haluat päällimmäiseksi. Kostuta ja täytä puolella punaherukkamoussesta. Toista toisen pohjan kanssa kostutus ja täyttö, sitten lisää viimeinen pohja.
3. Kostuta viimeistä pohjaa eniten, varsinkin reunoilta. Kelmuta vuoan pinta ja laita jähmettymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mutta mieluiten seuraavaan päivään.
4. Irrota vuoasta ja kuorruta. Kaada lopuksi ganache valmiin kakun pinnalle.

HUOM! Jos teet kakun tuoreesta, samana päivänä tehdystä pohjasta, sitä ei tarvitse kostuttaa ollenkaan tai vain ihan vähän,



Sellainen kakku tällä kertaa, suklaa-punaherukkakakku on täydellinen yhdistelmä raikasta marjaa ja täyteläistä suklaata. Vielä kun kaupasta olisi löytynyt tuoretta marjaa koristeeksi, ärr! Tämä kakku olisi täydellinen myös mustaherukasta, vadelmasta tai vaikkapa puolukoista!

-Dr.Sugar-

4 kommenttia:

  1. Menee kokeiluun! Ihanat koristelut kakussa :)

    VastaaPoista
  2. oletko laittanut kakun sisälle suklaakuorrutetta vai vaan päälle? Jos olet laittanut vaan päälle niin oletko tehnyt esim. puolet kuorrutteen ohjeesta vaan, vai? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kakussa sitä oli caan päällä sekä pursotuksissa, ja muistaakseni tehty ihan tuolla kokonaisella ohjeella, sitä jäi vähän yli,mutta ei kamalasti. Toki jos haluaa lisää makua, sitä voi laittaa pienet sipaisut sisällekin 😊

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)