maanantai 17. lokakuuta 2016

Red Velvet-kakku



Palataan takaisin halloween-herkkujen pariin ihanan klassikkoherkun kanssa. Red Velvet on ehkä yksi omista ylivoimaisista suosikeistamme, mutta jostain syystä resepti ei koskaan päätynyt blogiin - ennen tätä. Pidettiin Annin kanssa lauantaina halloween-kuvauspäivä ja pöytää koristamaan pääsi tämä veriroiskeilla koristeltu red velvet. Red Velvet-kakku saa nimensä upean punaisesta väristään sekä ihanan samettisesta suutuntumasta.




Red Velvet-kakku ohje;
(4 kerroksinen 15 cm kakku tai 2 kerroksinen 24cm kakku)

6 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
3½ dl sokeria
3½ dl rypsiöljyä (tai sulaa voita)
2 kananmunaa
2 ½ dl jogurttia, piimää
1½ tl ruokasoodaa
2 tl viinietikkaa
+ punaista väriainetta

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Mittaa kulhoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Aseta sivuun.
2. Sekoita keskenään sokeri ja öljyt, lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Vatkaa kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon punainen väriaine. Riippuen värin vahvuudesta n. muutamasta pisarasta yhteen teelusikalliseen.
3. Lisää seoksen joukkoon kuivia aineita sekä jogurttia vuorotellen. Sekoita tasaiseksi, mutta älä ylivaivaa. Jos taikina haaleni liikaa, voit vielä lisätä väriä.
4. Pienessä kulhossa mittaa viinietikka ja lisää joukkoon ruokasooda. Kaada kuohuva seos heti taikinan joukkoon ja sekoita se joukkoon.
5. Annostele taikina kakkuvuokiin (joko kahteen 24cm vuokaan tai neljässä erässä 15cm vuokaan). Ja paista uunin keskitasolla n.30 minuutin ajan, Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jos sinulla käytät samaa vuokaa, anna taikinan odotella paistovuoroaan huoneenlämmössä.
6. Anna jäähtyä ja kuorruta. Kakkupohjat säilyy hyvänä pari vuorokautta huoneenlämmössä, kelmuun tai pussiin käärittynä.

HUOM! Jos paistat 15cm kakkupohjia, paistoaika on huomattavasti lyhyempi. Meillä n. 20min.

Kuorrute;

400g tuorejuustoa (philadelphia/mascarpone)
75 g voita, pehmeänä
3 dl vispikermaa
3 ½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi, laita jääkaappiin.
2. Notkista tuorejuusto käsivatkaimella tai yleiskoneessa, lisää joukkoon pehmeä, mielellään huoneenlämpöinen voi. Vatkaa seosta kunnes se on tasainen.
3. Lisää joukkoon tomusokeri ja vanilja. Vatkaa taas tasaiseksi.
4. Kääntele nuolijalla joukkoon puolet kermavaahdosta, ja kääntele sitten joukkoon loput.
5. Annostele tasaisesti kakun väleihin, sekä pinnalle.

Veriroiske;

2 tl glukoosisiirappia
½-1 tl tummaa kaakaojauhetta
punaista väriainetta
pieni pisara sinistä väriainetta

1. Sekoita kaikki keskenään ja lisää punaista kunnes sävy on haluamasi. Roiski kakun päälle pensselillä tai lusikalla.



Ensimmäinen ja kaksi viimeistä kuvaa: Annin Uunissa

Sellainen verinen halloween herkku tällä kertaa, suosittelemme kokeilemaan herkullista red velvetiä - se on samettisen herkullista! <3 Suosittelemme pysymään kuulolla, sillä kuvissa vilahtavia muita halloween-herkkuja on tulossa Annin blogiin lähiaikoina ;)

-Dr.Sugar-

12 kommenttia:

  1. Jes, kiitos ohjeesta! Tää niiiin menee testiin Halloweenin aikaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suosittelemme! Tämä on ihan taivaallista :)

      Poista
  2. Tää on kyllä upea! Ehdottomasti lähtee testaukseen! :)

    VastaaPoista
  3. Oi, tämä kakku vaikuttaa kyllä niin vastustamattoman ihanalta! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos paljon ☺ sitä tämä kyllä on!

    VastaaPoista
  5. Mikä etikka sinulla on tässä käytössä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytimme itse valkoviinietikkaa, mutta myös omenaviinietikka sopii todella hyvin :)

      Poista
  6. Ah ja voih - tämä on mielettömän hyvä ohje, kiitos paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kestä kiittää :) omastakin mielestä ihan mieletön ohje ;) niin hyvää!

      Poista
  7. Moikka, mikä olisi paistoaika 18 cm vuoassa? Entä jos haluaa kakun päällisen kokonaan veriseksi (niin että valuu reunoilta), roiskesekoitus sopinee myös siihen, mutta paljonkohan aineksia tarvitaan? ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan n.25-30min paistoaikaa. Ja ehdottomasti kokeilemaan hammastikulla kypsyyttä. 'Veriseoksen' voi huoletta tehdä tuplana niin riittää 😊 eipä siihen onneksi kamalasti aineksia kulu! 😉 mukavia leivontahetkiä!

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)