keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Suklaa-nougatkeksit




Ihanan pastellisen alkuviikon jälkeen pientä vaihtelua näillä herkullisen sitkeillä suklaa-nougatkekseillä. Keksit saavat makunsa suklaarouheesta ja dubbelnougat-palasista. Keksit tekee nopeasti ja ne säilyvät hyvänä muutaman päivän...tosin siitä tuskin on ongelmaa, koska nämä on niin hyviä että ne katoaa alta aikayksikön!

Suklaa-nougat keksit ohje;

2 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl ruokasoodaa
115 g huoneenlämpöistä voita (n. 1 1/4 dl)
3/4 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
½ tl vaniljauutetta/sokeria
2-3 dubbel nougat-patukkaa, pilkottuna
½ dl tummaa suklaata, pilkottuna

1. Esilämmitä uuni 190 asteeseen. Pilko suklaa ja nougat.
2. Vatkaa yhteen huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää kananmuna ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet hyvin sekaisin. Lisää ne vaahtoon ja sekoita nopeasti joukkoon.
4. Kääntele pilkottu nougat ja suklaapalat nuolijalla sekaan.
5. Pyörittele taikinasta n.pingispallon kokoisia palloja pellille (3x3) ja paina niitä vähän alaspäin.
6. Paista 190 asteessa 9-11 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna keksien jäähtyä ritilällä, jotta keksien mehukkuus säilyy. Säilyy ilmatiiviissä rasiassa kolmesta neljään päivään.



Nam, sitkeät suklaakeksit on parhaita! Ja nougat maistuu keksien joukosta ihanasti! 
Tässä muistutuksena muutama muukin keksireseptimme, mikäli nougat ei ole juuri mieleesi!


-Dr.Sugar-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)