tiistai 1. marraskuuta 2016

Maapähkinävoijäätelö




Maapähkinävoi on yksi herkku mistä joko tykkää todella paljon tai ei ollenkaan. Ja varsinkin jäätelön muodossa tämä suolaisen makea herkku vie ihan uusiin sfääreihin. Jos jäätelöstä haluaa snickers-tyylisen, niin voi siihen lisätä suklaata, mutta meillä jäde lusikoitiin ihan näinkin ;)

Maapähkinävoijäätelö-resepti;

6 dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 purkki kondensoitua maitoa (397g) (ei karamellisoitu)
2 rkl glukoosisiirappia
350 g maapähkinävoita

1. Sekoita kulhossa yhteen kondensoitu maito, glukoosi ja maapähkinävoi.
2. Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Kääntele maapähkinävoiseos kermavaahdon joukkoon. Kun seos on tasainen, kaada se pakastuksen kestävään rasiaan ja laita pakkaseen yön yli, tai vähintään kuudeksi tunniksi.

Ja jos sitä suklaata haluaa sekaan, voi sitä rouhia tai sulattaa joukkoon :) tai käyttää ganachea, mihin löytyy ohje täältä.



Resepti kirjastamme Amerikan herkkuja

Aah, nam! Pitäisiköhän heti laittaa uusi satsi pakkaseen tekeytymään...

-Dr.Sugar-

5 kommenttia:

  1. Vaikuttaa ja näyttää hyvältä! Mutta millaista maapähkinävoita pitäisi käyttää? Sellaista, jossa on pelkkää maapähkinää? Vai suolattua sellaista? Vai sitä mitä jenkit kutsuu peanut butteriksi ja jossa on muitakin aineita kuin maapähkinää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mikä tahansa mainitsemistasi käy :) olemme itse käyttänyt Urtekramin luomumaapähkinävoita :p

      Poista
    2. Ok, kiitos. Urtekramia mä käytän muutenkin kaikkeen, joten hyvä homma :-)

      Poista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)