torstai 3. marraskuuta 2016

Suklaatryffelit


Suklaatryffelit kuuluu monen jouluun (saako jo julistaa joulukauden avatuksi?), joten miksi niitä ei tekisi itse? Se on ensinnäkin superhelppoa ja toiseksi, voit valita maun itse! Näihin suklaatryffeleihin tulee herkullisen maun lisäksi ihanan samettinen koostumus - näitä lahjakääreisiin ainakin! :)

Suklaatryffelit ohje;

225g tummaa suklaata, pilkottuna
1dl kuohukermaa
1tl vaniljatahnaa/uutetta
2rkl kahvi-/minttulikööriä
kaakaojauhetta, kookosjauhetta, pähkinärouhetta pinnalle

1. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja laita rouhe kulhoon. Lämmitä kermaa kattilassa kokoajan sekoittaen, kunnes se pulpahtaa. Lisää kermaan likööri.
2. Kaada kerma suklaan päälle ja lisää vanilja. Anna seistä muutama minuutti ja sitten sekoita kunnes seos on tasainen.
3. Anna jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin kahdeksi tunniksi. Pyöritä palloiksi ja aseta leivinpaperille. Anna olla jääkaapissa yön yli.
4. Pyörittele palloja kaakaossa tai kookoksessa tai pähkinärouheessa ja laita takaisin jääkaappiin ennen tarjoilua.

VINKKI! Voit liköörien sijasta käyttää hyvin aromeja, mutta niitä kannattaa laittaa n.1tl tai oman maun mukaan.
VINKKI! Eri makuja saa aikaiseksi myös vaihtelemalla eri suklaita, kokeile vaikkapa sitruunan-tai chilin makuisilla tummilla suklailla.



Nam! Viikonlopuksi onkin sitten vuorossa ihanan lakritsi-suklaakakun resepti, minkä teimme Lakritsi-ja Salmiakkifestivaaleille viime viikonloppuna. Meidän instassa näkyykin tästä kakusta jo pieni sneakpeek! 

-Dr.Sugar-

2 kommenttia:

  1. Itsellä perinteenä leipoa jotakin ostetun lahjan sijaan ja tää on yks mikä pääsee ehottomasti kokeiluun! :)

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)