perjantai 2. joulukuuta 2016

2.luukku - Piparkakkutryffelit



Toisesta luukusta paljastuu mitä ihanimmat piparkakkutryffelit. Nimestä huolimatta näistä herkuista ei löydy suklaasta tehtyä tryffelimassaa - vaan herkullinen yhdistelmä mausteista piparimurua sekä tuorejuustoa. Jos haluaa vielä helpomman herkun, voi pyöritellä valmista piparkakkutaikinaa palloiksi ja dipata ne suklaassa. Helpot herkut joulun alla kunniaan!

Piparkakkutryffelit ohje;
(koosta riippuen 10-18kpl)

200 g pipareita
3 rkl vaniljatuorejuustoa
300g maitosuklaata/tummaa suklaata

1. Murskaa piparit hienoksi muruksi.
2. Sekoita tuorejuusto murun joukkoon ja muodosta massasta palloja leivinpaperille.
3. Voit jähmettää palloja hetken jääkaapissa ja sillä aikaa sulatella maitosuklaan mikrossa tai vesihauteessa.
4. Dippaa piparipallot suklaassa lusikan avulla ja nosta jähmettymään leivinpaperille/ tai konvehtimuottehin. Koristele ennen kuin suklaa ehtii jähmettyä nonparellein tai piparimuruilla. Jos kuorrute ei meinaa jähmettyä, laita tryffelit jääkaappiin.

Tryffelit säilyy viileässä, rasiassa säilytettynä n. vajaan viikon/kauan avattu tuorejuustokin säilyisi kylmässä.




Nam! Helppoa ja herkullista. Ja valmistuu n. puolessa tunnissa!

Eilisen luukun arvonnassa onni suosi nimimerkkiä Anonyymi (Heidi), sinulle laitetaan aamun aikana meiliä ;) ja mikäli muita jäi kaivelemaan kurssipaikka, 8.1.17 macaronskurssi tuli juuri myyntiin ja sinne voi varata paikat osoitteesta leivontakurssit@gmail.com

-Dr.Sugar-

6 kommenttia:

  1. Nam! Mun ekasta luukusta putkahti melkein vastaavat palleroiset. Herkkua olivat! Iloista joulun odotusta!

    VastaaPoista
  2. Lisäsin joulukalenterisi blogini kalenterilistaukseen. Ihanaa joulun odotusta sinne!
    www.kukkala.fi

    VastaaPoista

Jättäkää kommenttia, herkkusuut :--)